<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=228878" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Милен, който ...

Дядо на 104 години гласува с машина във Варна (видео)

09 Юни 2024
0 111

Най-възрастният избирател във Варна гласува машинно в училище” Ал. С. Пушкин”, предава БНТ. Хиньо Коларов е на 104 години и никога не е пропускал да даде своя вот. Казва, че досега е гласувал близо 100 пъти.

Хиньо Коларов пуска първата си бюлетина през далечната 1938 година. Тогава бил на 18 години. Макар че вече е трудноподвижен, той отива до избирателната секция с помощта на сина си, за да гласува и днес.

Вие сте образец за младите хора, гордост за града ни и за всички млади, които не искат да гласуват, а би трябвало да гласуват.”, коментира Катя Христова – секретар на 44 секция в СУЕО “А. С. Пушкин”:

Без притеснения Хиньо Коларов избира да гласува с електронна бюлетина.

Дядо на 104 години гласува с машина във Варна (видео)
Стоп кадър: NOVA

Милен, който губи ръцете си при злополука, гласува за първи път в живота си (видео)

Справи се страхотно. Нашите адмирации към тази възраст да гласува на машина, защото дори и младите хора се страхуват понякога да стигнат до машината.”, казва още Христова.

Възрастният мъж се надява следващите политиците да са почтени.

“Важно е да гласуваме, за да изберем правителство, което да върши работа, а не служебни правителства. Без редовно правителство няма държавност, тежест няма.”, говори столетникът.

Най-възрастният варненски избирател отправи и съвет към политиците:

Да мислят за България, за която говорят, а не да се надпреварват кой кого да оскърби.”

Мъжът се надява да е здрав, за да може да гласува и на следващите избори.

Последвайте примера на достолепния дядо и гласувайте! Очакваме вашите сигнали за всякакви злоупотреби и нередности на gospodari.com.

Дядо на 104 години гласува с машина във Варна (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции