<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=229119" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Столичанин с...

Фирма за коли под наем фалшифицира документи, за да замаже гаф с невърнати депозити (РЕПОРТАЖ)

10 Юни 2024
0 9320

Фирма за коли под наем фалшифицира документи, за да замаже гаф с невърнати депозити, сигнализира обърналият се към нас още преди месец италианец Салваторе, който пострада от старите ни познайници от YES Rent-a-car. Повече за новата схема разказва той във видеовръзка с репортера ни Виктория Симеонова.

Сигналът

В интервю на репортера ни Виктория Симеонова през април Салваторе разказва как първия път е върнал колата просто на паркинг. След месец от компанията му съобщили, че има надрасквания, затова няма да получи депозита си, макар той да е убеден, че не е имало щети по автомобила. Година по-късно Салваторе отново наел кола от YES Rent-a-car, но този път със застраховка. Уж всичко било наред при връщането на автомобила, но уви – вече повече от месец няма и следа от депозита. Така той наел и още веднъж кола от тях, отново със застраховка. И този път обаче, макар колата да е върната без драскотина и това да е потвърдено от техен представител, връщане на пари няма. Така той вече е “назад” с 900 евро – 3 по 300 евро депозит.

Компания за коли под наем продължава да не връща депозитите на клиентите (РЕПОРТАЖ)

Тъй като няма договор, Салваторе дори не може да потърси правата си през българските институции. А справка в сайт за оценка на качеството показва, че много други клиенти също не са получили депозитите си.

Компания за коли под наем продължава да не връща депозитите на клиентите (РЕПОРТАЖ)

Развитието

Вместо да върнат депозитите, от YES Rent-a-car са решили да изпратят документи с подправен подпис на клиента, в които са описали щети по автомобилите. Уви, не са придвидили, че той е снимал в какво състояние взима автомобила. Снимките може да видите в репортажа.

Италианският гражданин е подал сигнал за случващото се в полицията в южната страна. Надява се схемите на компанията за автомобили под наем най-после да бъдат спрени.

Продължаваме да следим темата, а вие продължавайте да ни сигнализирате за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции