<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=229340" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ChatGPT може да х...

Мъск се закани на Apple

12 Юни 2024
0 104

Мъск се закани на Apple. Милиардерът заяви в понеделник, че ще забрани устройствата на Apple в своите компании, ако производителят на iPhone интегрира софтуера на OpenAI – Chat GPT на ниво операционна система, пише Mediapool.

Това е неприемливо нарушение на сигурността“, твърди Мъск, който е главен изпълнителен директор на Tesla и SpaceX и собственик на социалната мрежа X.

А посетителите ще трябва да проверяват устройствата си на Apple на входа, където те ще бъдат съхранявани във Фарадеева клетка“, казва той.

По-рано през деня Apple обяви множество функции за изкуствен интелект в своите приложения и операционни платформи и партньорство с OpenAI за въвеждане на технологията ChatGPT в своите устройства.

Apple заяви, че е създала изкуствен интелект с оглед на неприкосновеността на личния живот “в основата”. Ще използва комбинация от обработка на данни в устройството и изчисления в облак, за да поддържа тези функции.

Абсурдно е, че Apple не е достатъчно умна, за да създаде свой собствен изкуствен интелект, но по някакъв начин е способна да гарантира, че OpenAI ще защити сигурността и поверителността ви!“. Това заяви Мъск в X.

Мозъчният чип на Мъск даде дефект

Малко вероятно е някой да последва примера на Мъск, заяви Бен Бажарин, главен изпълнителен директор на консултантската фирма Creative Strategies.

В началото на март Мъск подаде иск срещу OpenAI, чийто съосновател е през 2015 г. Също срещу нейния главен изпълнителен директор Сам Алтман. Твърди, че те са изоставили първоначалната мисия на стартъпа. А именно да разработва изкуствен интелект в полза на човечеството, а не с цел печалба.

Той също така основа свой собствен стартъп – xAI, в опит да се противопостави на OpenAI. И да създаде алтернатива на ChatGPT.

При последния си кръг на финансиране xAI е оценен на 24 млрд. долара, като е набрал 6 млрд. долара.

Изкуствен интелект се кандидатира за британския парламент (видео)

Мъск се закани на Apple

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции