<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=229359" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 2-годишно дет...

Директорката на градината в Бургас, от където избяга дете, разбрала за случилото се от социалните мрежи (видео)

12 Юни 2024
0 90

Момиченце на две години избяга от детска градина в Бургас. Случайна жена го намира пред входа на градината и го връща обратно. Детето било много уплашено и плачело.

Пред bTV директорката на градина „Иглика“ Стоянка Атанасова обясни, че тя е разбрала за случилото се от социалните мрежи. Там се появи публикация от жената, намерила детето, в една от популярните групи на Бургас.

Децата от първа яслена група бяха навън, на площадката. Това са 16 деца с двама възпитатели. Към 11:15 ч. децата са били прибрани в групата и се подготвяли за обяд“, обяснява директорката.

2-годишно дете избяга от детска градина в Бургас

Директорката на градината в Бургас, от където избяга дете, разбрала за случилото се от социалните мрежи (видео)
Стоп кадри: NOVA

Така и не става ясно как момиченцето е успяло да се измъкне незабелязано обратно навън.

По пътя за един от градинските павилиони прочетох това, което беше написано в социалните мрежи и разпознах по снимките, че става въпрос за нашата градина. Веднага предприех мерки, отидох на място, огледах района. След което отидох в администрацията и повиках персонала на групата, както и на останалите яслени групи“, обяснява тя.

Атанасова посочва, че е предприела малко драстични мерки и е освободила веднага медицинската сестра, която отговаряла за децата. „Това беше и нейното желание, защото се почувства много виновна за случилото се.“, посочва директорката.

В същото време тя уточнява, че детето в нито един момент не е излизало от територията на градината, а е било намерено в двора на градината.

Родителите на детето реагирали спокойно, тъй като това е трето дете в семейството, което посещава въпросната детска градина. Майката обяснява, че детето често излизало и от двора на къщата, където живеели, но това не оправдава постъпката на медицинската сестра.

Странно е как двама възпитатели, отговарящи за 16 деца, не са забелязали, че едно от тях липсва. Въпреки че инцидентът завършва благополучно, се надяваме ръководството на детското заведение да установи какво точно се е случило, за да предотврати подобни ситуации в бъдеще.

Директорката на градината в Бургас, от където избяга дете, разбрала за случилото се от социалните мрежи (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции