<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=229401" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стефка Коста...

Папата отново с обидни думи към хомосексуалните хора

12 Юни 2024
0 205

Папа Франциск вчера по време на среща на затворени врати с римски свещеници отново е изрекъл обидната дума frociaggine по отношение на италианците с хомосексуална ориентация, предава БТА.

Миналия месец по време на среща с повече от 200 италиански епископи, говорейки за хомосексуалните тенденции в католическите семинарии, той използва обидата, произтичаща от италианската жаргонна дума frocio, която e обиден вариант на думата „гей“. Това предизвика критики и накара Ватикана да излезе с извинение.

Папата отново с обидни думи към хомосексуалните хора
Стоп кадър: X / Pope Francis

Папата изми краката на българка в италиански затвор (видео)

В изявлението се подчертаваше, че папата „никога не е имал намерение да обиди или да се изразява хомофобски. И се извинява на онези, почувствали се засегнати от употребата на думата“.

Източниците, присъствали на вчерашната среща, съобщават, че папата е заявил, че във Ватикана има хомосексуална “атмосфера“, използвайки по-груба дума.

Той също така е казал, че макар младите мъже с хомосексуални наклонности да са „добри момчета“, смята, че за тях е по-добре да не бъдат допускани в семинарии.

Папата смекчи позицията на католическата църква по отношение на хомосексуалните, веднъж заявявайки по техен адрес: „Кой съм аз да съдя?“.

Същевременно обаче той поддържа католическата догма, че активната хомосексуалност е грях, докато сексуалното въздържане от страна на гейовете е допустимо.

Папата отново с обидни думи към хомосексуалните хора

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции