<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=229726" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изборите за о...

Змии нападнаха детски площадки в Кюстендилско (видео)

16 Юни 2024
0 97

Змии нападнаха детски площадки в Кюстендилско. Местната власт търси начин да се справи със ситуацията с ловци на влечуги, разказва NOVA.

В социалните мрежи е пълно с публикации за забелязани змии и смоци в централните градски части. В Дупница например е заснето влечуго, което пълзи из центъра на града, в непосредствена близост до сградата на общината. Според експерти е съвсем безобидна водна змия, но размерът ѝ е стряскащ за мнозина.

В кюстендилското село Николичевци преди седмица е извикана противопожарната служба. На детска площадка местните майки видели смок. Това обаче според по-старите жители на селото въобще не е страшно събитие.

Змии нападнаха детски площадки в Кюстендилско (видео)
Снимка: iStock

В Кюстендил вече се работи по въпроса как змиите да се държат далеч от децата. Предстои да се закупят устройства, които да ги гонят от детските площадки.

С фирма, която се занимава с борба със змии, сме в етап на сключване на договор да се монтират устройства, които охраняват от влечуги на териториите на площадките и на детските градини, където е изключително важно да гарантираме, че няма да има проникване“, заяви Огнян Атанасов, кмет на Кюстендил.

Ще бъдат осигурени около 50 устройства. Междувременно в общината опитват да намерят човек, който умее да работи с влечуги, такъв засега няма.

Преди години е имало човек, който да се занимава с тази дейност на доброволни начала, но вече е на пределна възраст и за съжаление явно не е обучил и някой млад човек, но сме в процес на издирване на човек, който може да се занимава с тази тема. Иначе към момента прехвърляме сигналите към пожарната и сме им благодарни, че откликват – имат щипки, с които да ги хванат, и въпреки че не е тяхна работа, сме им благодарни, че ни съдействат в тази дейност“, посочи Атанасов.

Засега ухапани от змии в Кюстендилско няма.

Змии нападнаха детски площадки в Кюстендилско (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции