<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=22985" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Невиждани наводнения в Македония взеха жертви (ВИДЕО)

07 Август 2016
0 5716

Най-малко 20 души са загинали при снощните наводнения в столицата на съседна Македония, информира БГНЕС. Шестима се водят безследно изчезнали, стотици са ранените.

 

Над 100 души са евакуирани от засегнатите райони, основно от района на Скопие. Според властите в Македония става въпрос “за невиждана катастрофа”. Вятърът на моменти е бил с пориви над 80 км в час. На места се излял дъжд от 95 л на кв. м. Ръководителят на Кризисния щаб Никола Тодоров, който е и министър на здравеопазването съобщи, че ще бъде обявено извънредно положение за 15 дни за областите Скопие и Тетово. За справяне с положението освен служителите на МВР, спецчастите на армията и Гражданска защита, участват още и екипи на Министерството на здравеопазването и на Спешната помощ.

 

Властите призоваха хората да не пият вода от чешмата, защото е замърсена. Хората не бива също да ядат зеленчуци от градините си, тъй като те по всяка вероятност са замърсени. Армията на Македония е включила по искане на президента Георге Иванов всички налични средства за подпомагане на населението и отстраняване на щетите.

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции