<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=229881" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Солена глоба ...

Заради некачествен проект за 15 милиона лева години наред монтански села са без вода (видео)

18 Юни 2024
0 91

Заради некачествен проект за 15 милиона лева години наред монтански села са без вода. За поредно лято селата около Монтана са на воден режим, а хората вече не издържат на тези условия.

Парадоксалното е, че проблемите започват след смяна на тръбите и ремонт на канализацията. Водният цикъл струва цели 15 млн. лв. и завършва през 2015 г. Оттогава жителите са принудени да живеят със системни водни аварии.

Водата в 10 села в област Монтана е негодна за пиене

“От години нямаме вода”, оплакват се жителите на село Буковец. Те споделят пред bTV, че пътуват чак до София, за да могат да изперат дрехите си и да се изкъпят. Казват, че понякога повече от месец нямат и капчица вода.

Заради некачествен проект за 15 милиона лева години наред монтански села са без вода (видео)

“Пътуваме, за да се изперем и да се изкъпем като хората”, споделя местен. По думите на друга жена от селото готвенето е непосилно заради пълната липса на вода.

Жител на Буковец решава да започне да води списък с авариите, които възникват в района. По негови думи от 19 септември 2023 г. до 3 юли т.г. са оправени 38 аварии. И предстоят още да бъдат оправени.

Възрастни хора, които не могат да се придвижват, споделят че хора им носят туби с вода от други населени места.

От ВиК са категорични, че правят всичко възможно, но не могат да се справят наврменно с всички повреди.

Кметовете на монтанските села отказват коментар. Те заявяват, че са били възложители на водния цикъл. По техни думи проектът е имал лицензиран надзор, който следял за качеството на изпълнението.

Коментарът на “Господарите”

Поредният проблем, “решен” типично по български. Усвоени са едни парички от проект, чиято цел е била именно тази – да се приберат парите в джобчето на монтанските кметове. 15 милиона лева по-късно проблемът е далеч от решен, той дори е влошен. И сега заради облагодетелстването на шепа хора, хиляди други са принудени да живеят в нечовешки условия.

Преди години ние от “Господарите” ви разкрихме за друг подобен проблем – т.нар. Воден цикъл на Кнежа за 33 млн. лв. Тогава се оказва, че заради некачествено изпълнен европейски проект за канализация, в града се отварят огромни дупки по шосето, които възпрепятстваха шофьорите. Припомнете си в следващите материали:

Господарите разследват некачествен европроект в Кнежа за 33 млн. лв.

Бившият кмет на Кнежа не се извинява за скандалния Воден цикъл за 33 млн. лв.

Отговорните за безобразния Воден цикъл на Кнежа са горди с направеното

Пътищата в Кнежа се рушат заради проблеми с обновена за над 30 милиона лева канализация

Е, няма такава държава! Няма и такава канализация! Защото просто е направена некачествено. И кой страда – обикновените хора, жители на населените места…

Заради некачествен проект за 15 милиона лева години наред монтански села са без вода

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции