<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=229988" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От БСП не се я...

Русия и Северна Корея подписаха споразумение за стратегическо партньорство

19 Юни 2024
0 127

След 2 часа разговори на четири очи в Пхенян, лидерите на Русия и Северна Корея подписаха договор за всеобхватно стратегическо партньорство, съобщава Associated Press. Юрий Ушаков, съветник на Владимир Путин, обясни, че текстът засяга и въпроси на сигурността. По думите му той ще замени Договора за дружба и взаимопомощ (1961), Договора за дружба и добросъседство (2000) и Московската и Пхенянската декларация от 2000-2001 г.

В началото на разговорите Путин благодари на Ким за подкрепата на Северна Корея във войната в Украйна и „борбата срещу империалистическите хегемонистични политики на САЩ и техните сателити срещу Руската федерация“.

Русия и Северна Корея подписаха споразумение за стратегическо партньорство
Стоп кадър: youtube / Bloomberg TV

Путин обяви при какви условия веднага ще спре войната в Украйна

Той нарече споразумението „нов фундаментален документ, който ще формира основата на нашите връзки в дългосрочен план“, приветствайки дългогодишните взаимоотношения между двете ядрени сили, които той проследи назад до съветската армия

Заради агресията на Путин срещу Украйна и недостига на муниции Москва вече наруши няколко санкции на ООН срещу КНДР, които сама е одобрила. Сега Путин каза, че страната му водела борба с налагана от десетилетия “хегемонистична империалистическа политика на САЩ и техните сателити” и ще помага на диктатора Ким Чен Ун срещу САЩ.

Русия и Северна Корея подписаха споразумение за стратегическо партньорство

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции