<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230018" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Започва дело...

Съдът отложи разпоредителното дело за убийството на Ани и Явор, въпреки самопризнанията на извършителя

19 Юни 2024
0 201

Съдът отложи разпоредителното дело за убийството на Ани и Явор, въпреки самопризнанията на извършителя. Днес Адриан Антонов се яви в Софийски градски съд, където трябваше да му се наложи присъда за причиняването на смърт по непредпазливост на булевард „Сливница”.

Родителите на Явор и Ани бяха конституирани като частни обвинители, тъй като за всеки един от тях има предпоставки, че са пряко пострадали от действията на Адриан Антонов. Защитата на обвиняемия е в лицето на адвокат Димитър Марковски, припомни NOVA.

Единодушно беше взето решението да се даде ход на делото. Обвинителите не намират основания за спиране на наказателното производство. Единодушно беше прието от всички страни.

Година след трагедията с Ани и Явор на фаталната отсечка все още няма камера (видео)

Прокуратурата не намира грешки по работата по досъдебното производство, подобно бе становището и на частните обвинители. Тази теза бе потвърдена и от адвокат Марковски.

Подсъдимият Антонов иска да признае фактите и обстоятелствата и не намира за необходимо да се търсят нови доказателства – като съдът реши делото да се гледа по съкратената процедура.

Съдът отложи разпоредителното дело за убийството на Ани и Явор, въпреки самопризнанията на извършителя
София (19 юни 2024), подсъдимият Адриан Антонов / Снимка: Никола Узунов/БТА (ЕВ)

Прокуратурата не намери основание да се променя мярката за неотклонение на Адриан Антонов, която към този момент е подписка и забрана за излизане от пределите на страната.

Единственият документ, който беше предявен допълнително бе удостоверението за сключен граждански брак на Адриан Антонов.

Поставят изложба в памет на убитите Ани и Явор (видео)

Всички страни се съгласиха заседанието да продължи днес по съкратената процедура. След като бе даден ход по бързия ред прокуратурата не даде нови доказателства, тъй като срещу вече установените няма оспорване от страна на Адриан Антонов, който сам признава вината си.

Съдебномедицинската експертиза не е показала той да е карал под въздействието на алкохол или наркотични вещества. 

Защитата на Антонов обаче пожела на производството да не се слага край днес, а на друго заседание, на което да бъдат извикани свидетели Диляна Димитрова Николова и Никола Василев Бояджиев.

Съдът отложи разпоредителното дело за убийството на Ани и Явор, въпреки самопризнанията на извършителя
Ани и Явор

Като причина беше изтъкнато, че е необходимо да се даде личностна характеристика за Адриан Антонов, без това да влиза “в колизия” със самопризнанията му. Съдът намира искането за основателно, поради което край на делото не бе сложен днес.

В залата присъстваха родителите на Ани и Явор, както и други роднини на други убити в катастрофа деца.

Делото се отлага за 4 юли 2024 г.

Коментарът на “Господарите”

Антонов направи пълни самопризнания за вината си. Стана ясно, че той е блъснал и убил 22-годишния Явор Стоянов и 24-годишната му приятелка Ани Малчева на столичния булевард “Сливница”. Установено беше и че е карал с с малко над 100 км/ч. Самият той не смята, че има нужда от повече доказателства и въпреки това още не е получил присъда…

Ани и Явор няма да прегърнат повече близките си. И вината е на този неопитен млад шофьор, който е помислил, че е всевишен зад вола. Оостаналите жертви на войната по пътищата също няма да се върнат при своите роднини…

Затова призоваваме за пореден път – бъдете отговорни зад волана! Поставяте не само своя живот в опасност, но и на всички останали участници в движението. Колко още човешки съдби трябва да бъдат погубени, за да се промени нещо?

Съдът отложи разпоредителното дело за убийството на Ани и Явор, въпреки самопризнанията на извършителя

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции