<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230055" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Таксиджиите ...

Бюджет от близо 200 млрд. евро за 2025 г. предлага ЕК

19 Юни 2024
0 47

Бюджет от близо 200 млрд. евро за 2025 г. предлага ЕК. Той ще бъде допълнен от плащания в размер на близо 72 милиарда евро по линия на NextGenerationEU. 53,8 милиарда евро са предвидени за общата селскостопанска политика и 49,2 милиарда евро – за регионалното развитие и сближаване.

Проектобюджетът за 2025 г. насочва средства към областите, в които те могат да доведат до най-голяма промяна, в съответствие с нуждите на държавите членки. Проектът също така ще осигурява подкрепа за сирийските бежанци в Турция, информира NOVA.

Западните Балкани

За следващата година 2,2 милиарда евро са предназначени за Инструмента за предприсъединителна помощ (IPA III) и 500 милиона евро за Механизма за изпълнение от Плана за растеж на Западните Балкани, като част от позицията за подкрепа на европейските партньори и интересите на Съюза в света.

Заместник-председателят на ЕК по икономическите въпроси Валдис Домбровскис каза, че ЕС е решен да предприеме по-нататъшни стъпки за подобряване на дългосрочната си конкурентоспособност, просперитет и лидерство на глобалната сцена и за укрепване на стратегическата си автономия.

Бюджет от близо 200 млрд. евро за 2025 г. предлага ЕК
Снимка: iStock

Домбровскис информира още, че Европейската комисия е решила да одобри събирането на подписи за две европейски граждански инициативи, озаглавени „Въздушни квоти“ и „Спрете унищожаването на видеоигрите“.

Инициативата за въздушни квоти призовава ЕК да създаде квотен механизъм за емисиите на въглероден диоксид, който да обхваща всички покупки на стоки и услуги, като се започне с въздушния транспорт, насърчавайки бизнеса да следва политиката на декарбонизация.

С привкус на Тръмп: Лозунгът на унгарското председателство на ЕС е “Да направим Европа отново велика” (видео)

Бюджет от близо 200 млрд. евро за 2025 г. предлага ЕК

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции