<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230096" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Измериха рек...

Убийствена жега: Пътник в градски автобус в Пловдив засне рекордна температура (видео)

20 Юни 2024
0 1151

Убийствена жега: Пътник в градски автобус в Пловдив засне рекордна температура. Термометърът в рейса по линия “93” е показвал 48,2 градуса.

Убийствена жега: Пътник в градски автобус в Пловдив засне рекордна температура (видео)
Снимка: Скрийншот, видео NOVA

Темата за нечовешките температури в градския транспорт в Пловдив беше засегната още миналата седмица. Тогава кметът Костадин Димитров заяви, че общината е напът да прекрати договора с някои фирми превозвачи, които обслужват линиите.

„Сигналите на гражданите стигат до общината. Проверки има. Само за онзи ден те са повече от 100. Констатираме проблеми и налагаме санкции. Има определена процедура, чрез която ще удържим санкциите от общинските компенсации, които дължим на превозвачите”. Това заяви пред NOVA Савина Петкова – зам.-кметът по транспортната политика на Община Пловдив.

Множество оплаквания от градския транспорт в Пловдив доведоха до намеса от МВР (видео)

„През изминалата година са взети около 30 хиляди лева санкции от превозвачите”, посочи Петкова.

Тя сподели, че от проверените автобуси, малко над 30 фабрично нямат климатизация, въпреки че това е задължително условие за градския транспорт.

Убийствена жега: Пътник в градски автобус в Пловдив засне рекордна температура (видео)
Снимка: Скрийншот, видео NOVA

Освен това гражданите подавали сигнали и за междуградските автобуси. „Пловдив има сериозен проблем поради факта, че няма общински превозвач. Изпълнителите на услугата са само частни. Когато са сключвани договорите по съответната обществена поръчка, ние сме поискали да има климатици в автобусите и към онзи момент превозните средства са отговаряли на условията”, общинският служител.

Поредна стрелба по градски автобус в Пловдив – шофьорите заплашват, че ще спрат работа (видео)

Коментарът на “Господарите”

Проблемите с градския транспорт в Пловдив вече излизат от всякакви граници. И за съжаление не са от вчера. Дълго време общината си затваря очите за нередностите, които се случват. Закъсняващи с часове автобуси с променени маршрути или изобщо неминаващи такива, злоупотреби с билетите, стрелби по рейсовете, нечовешки температури…с всички тези неща пловдивчани се сбъскват ежедневно. Докога?

Срамота е във втория по големина град в европейска държава качеството на градския транспорт да е толкова ниско! Крайно време е за промяна!

Убийствена жега: Пътник в градски автобус в Пловдив засне рекордна температура

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции