<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230144" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сглобиха се: ...

Преференции “изчезнаха” от протоколите и лишиха кандидат от депутатско място (РЕПОРТАЖ)

20 Юни 2024
0 9880

Преференции “изчезнаха” от протоколите и лишиха кандидат от депутатско място. Потърпевшата, чиято история разказваме, е д-р Таня Андреева от “Да, България”, която беше кандидат за народен представител в столичния 24-ти МИР. По нейни данни на база на протоколите от различните комисии, сравнени с разпечатките от машините, ѝ липсват над 100 гласа. Уви от ЦИК отказват повторно преброяване с цел установяване на реалния брой избрали да отбележат преференция именно за нея. Така няколко гласа не ѝ достигат да бъде сред народните представители в 50-ото Народно събрание.

Проблемът обаче далеч не е само този, споделя тя пред репортера ни Виктория Симеонова.

“Превръщането на машините в принтери води до много умора и човешки грешки”, категорична е д-р Андреева. Комисиите са претоварени и преуморени, а това води до неточности.

Предстои да се направи подробен анализ на резултатите и тогава от ПП-ДБ ще решат дали да подадат жалба по случая в Конституционния съд. Междувременно вероятно това далеч не е единствен случай и се надяваме от ЦИК да приемат по-сериозно сигналите за проблеми. Нещо повече – време е машинните протоколи да се използват по предназначение, защото при тях грешки не се случват.

Сигнализирайте ни за всякакви злоупотреби, измаи и корупция на gospodari.com.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции