<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230241" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Намушкаха въ...

Агресивен питбул събори бебе на земята и уби малко куче в София (видео)

21 Юни 2024
3 1807

Агресивен питбул събори бебе на земята и уби малко куче в София. Нападението е станало на 19 юни на уживена улица в столичния квартал “Овча Купел”.

Младо семейство разказва пред NOVA, че е било на разходка с двете си кучета и бебчето си. По техни думи собственичката на питбула нарочно пресякла улицата към тях, като ги видяла. Семейството изчакало тя да отмине, но в този момент агресивното куче се нахвърлило върху единия им померан и започнало да го хапе.

Питбулът гътнал и детската количка, в която било бебето. Хората разказват, че минувачи са се втурнали да го вземат от пътя, където била паднала количката. Младото семейство и други свидетели на нападанието опитали да разтърват двете кучета, но безуспешно.

Агресивен питбул събори бебе на земята и уби малко куче в София (видео)
Снимка: Скрийншот, видео NOVA

„Кучето нямаше намордник. Собственичката му беше пуснала повода и се опита да го сграбчи. Не се чу никаква команда “спри”, сподели потърпевшата майка Диляна Кръстева.

„Бебенцето ни можеше да пострада. Количката се е обърнала и паднала на пътя”, сподели тя.

Агресивен питбул събори бебе на земята и уби малко куче в София (видео)
Снимка: Скрийншот, видео NOVA

Мъж, който носел спрей в себе си успял да разтърве кучетата, но вече било късно. Померанчето издъхнало. А собственичката на питбула изчезнала заедно с кучето си, след като приключил боят. По думи на семейството тя тръгнала без да се извини или да каже каквото и да било. Жената не откликнала и на поканата на медията да изрази позиция.

Други съседи споделят, че това не е първото нападание на този питбул. Агресивното животно нахапало и тяхното куче миналата година и ветеринарни лекари едва го спасили.

Потърпевшото семейство е категорично, че ще търси правата си. Те споделиха, че вече са подали жалба и следва да подадат и граждански иск. По закон общината може да наложи санкция на собственика на агресивното куче, а в случай на убийство, какъвто е този – животното може да бъде иззето.

Коментарът на “Господарите”

За пореден път ставаме свидетели на фатален случай с агресивен питбул. Съвсем наскоро такъв дори уби собственичката си във Варна. Притежателите на тази порода трябва да знаят, че животните им са по-склонни към агресия и затова слагането на намордник е абсолютно задължително!

Питбул нахапа стопанката си до смърт

Още повече – има собственици, които умишлено озлобяват кучетата си. И се стига до подобни фатални последствия. Тези млади хора загубиха член от семейството си, а детето им също можеше да пострада тежко заради лошото възпитание на едно куче!

Собственикът на този питбул трябва да понесе отговорност за причинените вреди! А всички, които притежават домашен любимец, призоваваме: Бъдете отговорни към животните си и ги възпитавайте добре, за да не ставаме свидетели на повече такива случаи!

Баща и син насъскват и пускат питбула си срещу улично куче (видео)

Питбул уби домашно куче в двора на къща във Врачанско (видео)

Питбулът, убил стопанката си във Варна, нападал и приятеля ѝ (видео)

Пореден случай на агресия от питбул към по-малко куче и стопанката му (видео)

За пореден път питбул нападна жена и малкото ѝ куче (видео)

Агресивен питбул събори бебе на земята и уби малко куче в София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции