<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230301" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Белгия разкр...

Арестуваха бивша банкова служителка от Пловдив за присвояване на стотици хиляди левове

21 Юни 2024
1 279

Арестуваха бивша банкова служителка от Пловдив за присвояване на стотици хиляди левове. Тя е действала в продължение на 4 години, обявиха от полицията и прокуратурата.

Обвиняемата 52-годишна жена е работила като главен касиер в клон на пловдивска банка от 2005 г. до април т.г., когато била хваната в злоупотреба. Съобщава се, че е присвоила над 144 000 лв.

Арестуваха бивша банкова служителка от Пловдив за присвояване на стотици хиляди левове

Схемата на служителката започнала по време на пандемията от COVID-19. Тогава тя решила да присвои част от оборотните пари. В продължение на 4 години в различи месеци тя “отчислявала” различни суми за своя джоб. Но намаляването на пачките направило впечатление.

С цел да се прикрие при евентуална проверка, касиерката започнала да поставя зелени хартийки в пачките с банкноти в опит да ги запълни. Това се е случвало до април 2024 г., когато от банката са извършили внезапна ревизия и в момента, в който са отворили торбата с парите, установили измамата. В нея имало зелени хартийки, рязани на книжна “гилотина”.

Бившата касиерка я грози наказание затвор от 3 до 15 г., отнемане на имущество, както и забрана да упражнява професията.

Скъпи приятели, рано или късно всеки го застигат последствията от действията му, затова бъдете честни хора!

Осъдиха условно счетоводителка, присвоила близо 700 хиляди лева

Счетоводителка призна, че е присвоила милиони от фирми в Димитровград

Счетоводителка присвоила 18 000 лева от гимназия в Русе

Арестуваха бивша банкова служителка от Пловдив за присвояване на стотици хиляди левове

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции