<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230351" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Може да не зн...

Кмет открадна камина от пенсионерски клуб, продаде я и проигра парите

21 Юни 2024
0 159

Кмет открадна камина от пенсионерски клуб, продаде я и проигра парите. Не, това не е сценарий на филм, а действителна история от България. Става дума за 31-годишния Тодор Танковски, който кметува вече трети мандат в карловското село Войнягово.

В съдебната зала Тодор Танковски заяви, че съжалява за постъпката, информира БНТ. Защитникът му Гънчо Гънчев определи действията на своя клиент като хазартна зависимост. Затова му предложил да го свърже с организации, които да му помогнат да преодолее опасното състояние, в което е изпаднал.

До момента Танковски има две условни присъди.

Кмет открадна камина от пенсионерски клуб, продаде я и проигра парите

Той поиска да бъде пуснат с по-лека мярка, за да се грижи за възрастните си родители, но съдията отказа да уважи претенцията. Младият кмет е обвинен в кражба на имущество на стойност 246 лева. Срещу него има и висящо наказателно производство по сигнал за злоупотреба със средства на община Карлово в размер на 20 хиляди лева. По това производство на Танковски все още не е повдигнато обвинение.

Във Войнягово не е тайна, че кметът е хазартно зависим.

Знам, че играе… Много пъти съм го питал. Давал съм му и пари назаем, връщал ми ги е. Обеща, че се е поправил преди изборите“.

Никой обаче не очаквал, че ще продаде дори камината от пенсионерския клуб, която откраднал в понеделник. Кметът поискал ключа от пенсионерския клуб, за да ходи там да танцува. Вместо да играе хоро обаче Танковски демонтирал камината.

Камината няма никаква стойност. Тя толкова години стоя там, ръждяса. С водна риза е. Никакво оборудване няма към нея. За колко лева я е продал, за 80 лева е… даже много пари е взел“, коментира Добри Добрев, жител на Войнягово.

Срещу кмета на Войнягово има сигнали, че заради хазартната му зависимост е взимал строителни материали и земеделски консумативи на вересия, които след това продавал. Търговците обаче започнали да търсят парите си от община Карлово.

Преференции “изчезнаха” от протоколите и лишиха кандидат от депутатско място (РЕПОРТАЖ)

Кмет открадна камина от пенсионерски клуб, продаде я и проигра парите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции