<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230352" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нов парламен...

Планетата е в плен на “топлинен купол” (видео)

22 Юни 2024
0 633

Планетата е в плен на “топлинен купол”. Да, жегите тази седмица са неумолими в България, но горещата вълна е не само тук. Тя е и в цялото Северно полукълбо, информира БНТ.

Индийската столица преживя нощ, в която температурата не падна под 35 градуса. Големи райони на Съединените щати и Канада са в плен на горещините също. Франция и Германия се превръщат в арена на бурни климатични сблъсъци – между по-студения въздух от Северна Европа и горещите въздушни маси от юг.

Гърция евакуира туристи заради огнената стихия, обхванала страната (видео)

Планетата е в плен на &#8220;топлинен купол&#8221; (видео)

Това не е нормално

Горещата вълна не е типична. Климатолозите казват, че тя идва доста по-рано. Иначе в последните месеци човечеството бележи рекорди по топли месеци. Май месец например се класира като дванайстия поред най-топъл месец в света откакто се води статистика. И тази серия, изглежда, продължава със сегашния юни, отчитат данните на Европейската служба за изменение на климата “Коперник”.

Междувременно на паркинг в Италия бяха измерени 73 градуса по Целзий. Туризмът по света става все по-екстремно преживяване. Има и доста убити хора от топлото време.

Пазете се от слънцето, скъпи приятели, и се хидратирайте добре!

Планетата е в плен на “топлинен купол” (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции