<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230368" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нов парламен...

Илон Мъск: Смартфоните ще бъдат заменени от мозъчни импланти

22 Юни 2024
0 178

Илон Мъск: Смартфоните ще бъдат заменени от мозъчни импланти. Милиардерът изрази своето мнение в социалната мрежа X и шокира доста хора по света.

“Грехът да не се налага като норма”: Българската православна църква за прайда

Мъск отговори на въпрос от пародиен акаунт Not Elon Musk за това дали хората биха желали да получат мозъчен имплант, за да контролират телефоните си с мислите си.

Илон Мъск: Смартфоните ще бъдат заменени от мозъчни импланти

Детайли

Предприемачът потвърди, че традиционните мобилни устройства ще изчезнат в близко бъдеще и на тяхно място ще се появят невронни интерфейси Neuralink. Според него това ще позволи на хората да управляват смартфони и компютри без никакви физически манипулации.

По-рано през януари тази година Мъск обяви, че първият човек е претърпял успешна операция за инсталиране на имплант Neuralink. Първите данни от тестовете показаха обещаващи резултати, а бизнесменът каза, че устройството работи стабилно, пише Мениджър Нюз.

Новото устройство на Neuralink, наречено Telepathy, е предназначено предимно за хора, които са загубиливъзможност да изпозват крайниците си. През март първият пациент с имплант демонстрира как може да играе шах, използвайки само силата на мисълта си.

Илон Мъск: Смартфоните ще бъдат заменени от мозъчни импланти

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции