<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230400" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Цените на яйц...

“Все едно сме добитък”: Туристи разказват за най-посещаваната дестинация в Европа

23 Юни 2024
0 1142

“Все едно сме добитък”: Туристи разказват за най-посещаваната дестинация в Европа. Става дума за двореца Версай във Франция, който е точното определение за свръхтуризъм.

Версай е бившата кралска резиденция, като там е живяла Мария Антоанета, пише lifestyle.

Лекарски тандем изроди 3600 деца (видео)

&#8220;Все едно сме добитък&#8221;: Туристи разказват за най-посещаваната дестинация в Европа

Разкошните му градини и многобройни зали привличат по стряскащите 15 милиона посетители на година. Много от тях обаче не са доволни от изживяването си. “Преведоха ни като добитък през стаите, като преминавахме през различни коридори в продължение на час”, гласи коментар в Tripadvisor.

“Претъпкано. Буквално – не можех да се движа, какво остава да видя нещо”, пък гласи друг коментар. Хората пишат още, че количеството посетители убива цялото удоволствие от посещението, пишат Express.

Ние от Господарите също отворихме Tripadvisor, за да видим още коментари. Ето част от тях:

“Мястото е огромно и натоварено, въпреки че имахме точен час за влизане. Беше контролирана разходка из двореца, като се разглеждаха предимно картини в различните стаи. Не знам какво очаквах, но не беше това. Твърде много хора минават, за да се насладят на нещо. Радвам се, че отидохме, но няма да се върна.”

“Нямаха почти никакви отворени прозорци и беше толкова горещо в сградата, че имаше хора, които припадаха. Доста е пренаселено (буквално не можех да се движа, още по-малко наистина да видя нещо). Имаше не по-малко от 4 линейки, извикани, докато бяхме там.”

“Преживяването ни във Версайския дворец беше най-разочароващото от всичките ни две седмици във Франция. Посетихме го в началото на май с частен гид и 14 приятели. Това беше второто ми посещение, но беше около 20 пъти по-натоварено от последното ми през януари 2009 г.”

“Все едно сме добитък”: Туристи разказват за най-посещаваната дестинация в Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции