<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230530" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Осъдиха Стол...

БДЖ пуска още влакове София-Бургас заради кошмарните условия при нощното пътуване

24 Юни 2024
0 235

БДЖ пуска още влакове София-Бургас заради кошмарните условия при нощното пътуване. Още тази седмица се очаква от държавното предприятие да увеличат броя на влаковете. Това стана ясно по време на среща между министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и ръководствата на „Холдинг БДЖ“ ЕАД и „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД.

Транспортният министър поиска пълна проверка на всички обстоятелства, свързани с влака от София до Бургас през Пловдив в петък вечер. За него стана ясно, че е пристигнал с 3 часа закъснение и е имало много правостоящи.

Близо 3 часа закъснение и правостоящи пътници в нощния влак София-Бургас (видео)

Влаковата композиция е потеглила от Централна гара в 22:15 часа и по разписание трябва да пристигне в Бургас в 05:33 часа – за 7:18 часа времетраене на пътуване. Влакът обаче е пристигнал с 125-минутно закъснение.

БДЖ пуска още влакове София-Бургас заради кошмарните условия при нощното пътуване
Снимка: БТА/Мартина Христова

„Абсурдно е пътниците да пътуват по този начин. При положение, че имат закупен билет, а някой не си е свършил работата“, допълни той.

По повод твърденията от страна на пътници, че в състава на влака е имало празни спални вагони, които са били заключени, от БДЖ увериха, че абсолютно всички места в тях са били продадени и заети.

БДЖ пуска още влакове София-Бургас заради кошмарните условия при нощното пътуване

Проблемът с влака е поради факта, че той е без задължителна резервация и спира на необслужвани гари и пътниците от тях закупуват билетите си директно от превозния персонал. Това възпрепятства ограничаването на закупуването на билети, защото кондукторът няма връзка с билетоиздаващата система.

„Започваме поетапно да оборудваме влаковете с електронни устройства за продажба на билети, които изцяло ще решат този проблем“, заяви управителят на БДЖ-ПП Венцислав Славков. Такива устройства вече работят пилотно по линията София-Видин.

Влакът София-Видин е спрял на косъм от обръщане

Още 140 влака предстоят да бъдат въведени в експлоатация, като с приоритет ще се оборудват най-натоварените влакове в страната. От железопътния превозвач поясниха, че от днес са взети мерки за увеличаване на състава на нощния влак от София до Бургас, като е включен допълнителен вагон, който да обслужва нарастващия през лятото пътникопоток.

Този петък ще бъдат добавени още два вагона към композицията, а от 29 юни тръгва още един влак по същото направление. С това влаковете между столицата и морския град ще станат общо 10 на денонощие.

А още от днес втора композиция с 4 от новодоставените германски вагони вече пътува между София и Бургас. Тя тръгва от столицата в 6:40 ч. и се връща обратно в следобедните часове.

Коментарът на “Господарите”

Пътуването с БДЖ е едно цялостно уникално и незаменимо изживяване! Не мислим обаче, че пускането на повече влакове ще реши проблема на държавния превозвач. Повечето вагони няма да оправят мизерията, закъсненията и лошото отношение по време на пътуването! БДЖ има нужда от цялостна реформа! А уж София-Бургас щеше да пристига за 6 часа…

БДЖ обещава: Влакът с новите вагони ще стига от София до Бургас за 6 часа

БДЖ пуска още влакове София-Бургас заради кошмарните условия при нощното пътуване

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции