<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230570" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Празнуващи н...

Бай Ганьо на морето “starter pack” (Коментарът на редактора)

25 Юни 2024
0 643

Бай Ганьо на морето “starter pack” е информация, полезна за малки, големи и абсолютно всички летуващи, независимо от тяхната възраст, пол, раса, религия, сексуална ориентация и т.н., и т.н.

Летният сезон е вече в разгара си и българските туристи се втурнаха към морето – кой към Черноморието, кой към Беломорието, кой на някой далечен остров с гледка към океана. Където и да почива обаче, Бай Ганьо си е Бай Ганьо.

Всички познаваме Ганя. Виждали сме го, приятел ни е, познат или дори самите ние сме били поне веднъж в неговите обувки. Ганьовецът е много характерен персонаж. Втори като него няма! Дори и да ви изглеждат еднакви всички ганьовци, всеки от тях си има своите особености, които няма как да пропуснете.

Welcome: Не, българинът не е второ качество турист (Коментарът на редактора)

Бай Ганьо на морето &#8220;starter pack&#8221; (Коментарът на редактора)
Снимка: Facebook

Ако все още не се сещате за какво ви говорим, в този материал сме събрали топ репликите, по които можете да познаете Бай ви Ганя на морето. Четете, наизустете и прилагайте, както ви душа иска, следните правила на ганьовеца:

Ще вземем от вкъщи

Основното и най-важно правило – тръгне ли Ганьо на море, той никога не е неподготвен. В багажа му има всичко необходимо за едномесечно оцеляване в пустошта. И под „багаж“ визираме найлоновите торбички, в които е напъхал своите принадлежности.

Бай Ганьо на морето &#8220;starter pack&#8221; (Коментарът на редактора)
Снимка: Facebook

Като започнем от домати, краставици, ракийка, саламче, луканка, хляб, биричка, преминем през чаши, чинии, вилици, салфетки и стигнем до сешоар, ютия, преносим котлон с газова бутилка, лекарства и… абе, схващате – всичко, което ще излезе по-евтино, ако го „вземем от вкъщи“.

Недей взима, там ще има

Да, знаем… На пръв поглед тази реплика влиза в разрез с първото правило на Ганьо. Но, в действителност, ако се промъкнете дори за секунда в главата му, всичко ще придобие смисъл.

Както установихме ганьовецът взима от вкъщи това, което ще му струва пари, ако го вземе от мястото, на което летува. Това, което ще му спести пари обаче, е това, което „ще има там“.

Хавлиени кърпи, шампоанчета, сапунчета, балсамчета, душ гелчета. Всички тези глезотийки са на разположение в хотелската стая и чакат само Ганьо. Той обаче не е будала, а е и много пестелив! Използва по малко от всичко, за да може останалото да си вземе за вкъщи.

Пъхай в чантата за вкъщи

Това автоматично ни телепортира в третото важно правило на Бай ви Ганьо. Всичко, което му грабне окото, жената „пъха в чантата за вкъщи“. Изброените по-горе глезотийки са малка част от новите домашни придобивки на Ганя. Салфетки, прибори, клечки за зъби, чехли, легени, сушилници, кани за вода – всичко, което може да се побере в чантата, моментално изчезва.

Бай Ганьо на морето &#8220;starter pack&#8221; (Коментарът на редактора)
Снимка: Актуално Свищов

Внимание! Хотелските хавлиени кърпи се ползват със специални привилегии! Те служат както за постелка за плажа, така и за банята след завръщането в бащиния дом на Ганьо.

Може да ни излезе по-тънко

Шезлонзи, чадъри, слънцезащита? Тези понятия са непонятни за Ганя. На свободната зона, излегнат върху хотелската хавлия, по шорти (които, разбира се, носи всеки ден от 10-дневната му почивка), докато децата ровят в пясъка отстрани – това е идилията на Ганьо. Защо му е да плаща за удобства, (като за това да не изгори, например), като може да мине и без?

Бай Ганьо на морето &#8220;starter pack&#8221; (Коментарът на редактора)
Снимка: Facebook

Ето колко ще струват цацата и бирата на морето това лято (видео)

Важно е да отбележим, че в това правило влизат и всички прищявки на жената и децата. Искате лопатки, кофички, слънчеви очила, дюшеци, джетове, парашути, аквапарк – еми, няма!

„Може да ни излезе по-тънко“, ако само си ходим от хотела – на свободната зона на плажа и обратно. Айде, баба ви само с кофички си е играла на морето!

Бай Ганьо на морето &#8220;starter pack&#8221; (Коментарът на редактора)
Снимка: Флагман

Вземи да има за после

Раят на Ганьо е да бъде в хотел на ол-инклузив. Там той е в пълния си потенциал. Вкъщи може да спи до обяд, нооо… в хотела на морето Ганя е първи на закуска. Отрупва чинии за цялото семейство с всички вкусотии, които има на блок масата. Няма да ги изяде, разбира се, но винаги си взима, за „да има за после“.

Бай Ганьо на морето &#8220;starter pack&#8221; (Коментарът на редактора)
Снимка: Facebook

„Жена, направи сандвичи да има за плажа после“, е сутрешната реплика на Бай ви Ганьо в продължение на 10 дни. Ако случайно забрави да направи сандвичи за обяд от блок масата в хотела, Ганя послушно се връща там в обедните часове – все пак си е платил за ол-инклузив!

Не може ли да измислим нещо?

Когато ножът опре до кокала, Ганя винаги има още един номер в ръкава си. Проблеми, скъпотии, полицейски проверка и всякакви нередности, Ганьо оправя всичко с въпроса „Не може ли да измислим нещо“.

Ако на пазарчето има промоция “две дини на цената на една”, Ганя ще измисли как към тази оферта да му включат и някоя нектаринка, ягодка или друга глезотийка.

Ей, така мога да живея 100 години

Последното и най-важно, правило (знаем, че първото беше най-важно, но все пак това е Бай Ганьо), което не е правило, а девиз, мантра и начин на живот – „Еййй, така мога да живея 100 години“.

Първи на плажа, за да запази място на първа линия, мръсен лукс с ултра, мега, гига ол-инклузив (ако може за 50 лв. на нощувка), хладилна чанта на плажа с всякакви вкусотийки и аперативчета, които стартират от сутринта, карти за игра, за които задължително трябва да има четвърти за белот и още ганьовци, с които да сподели всички тези необходими за плавното преминаване на почивните дни, екстри – Ейй, така може да живее Бай ви Ганьо 100 години!

Бай Ганьо на морето &#8220;starter pack&#8221; (Коментарът на редактора)
Снимка: Facebook

Подчертаваме удебелено, че това са много малка част от ганьовските правила за почивка на морето! Все пак, както отбелязахме в началото на текста, всеки Ганьо е уникален и следва свои правила. Но това са основните, за които трябва да се оглеждате, ако искате да избегнете Ганя, или които да спазвате, ако искате да сте Ганя. Което и да разберете, е гарантирано, че ще се сблъскате с ганьовския “starter pack”, независимо от това къде избере да летувате.

Затова – посрещнете с отворени обятия байганьовщината и си изкарайте едно страхотно лято, за което си заслужава да се живее „ей така 100 години“!

Автор: Бай ви Борислава Василева

Бай Ганьо на морето “starter pack”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции