<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230630" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Добри новини ...

Италия елиминира Хърватия с гол в 98-ата минута (видео)

25 Юни 2024
1 406

Италия елиминира Хърватия с гол в 98-ата минута. Така отборът се класира за осминафиналите на Евро 2024, след като завърши 1:1 с Хърватия в мач от група В.

Италианците изоставаха до самия край на мача, но в 98-ата минута стигнаха до изравнителен гол чрез Матия Дзакани. Преди това Лука Модрич беше извел хърватите напред в 55-ата минута, секунди след като пропусна дузпа.

Италия събра 4 точки и ще срещне Швейцария на осминафиналите. Хърватия е на трето място в групата с 2 точки, но няма шанс да продължи напред дори и като трети отбор заради по-лошата си голова разлика.

През първото полувреме вратарят на Италия Джанлуиджи Донарума спаси удар на Лука Сучич. След средата на полувремето италианците имаха по-добри атаки, а Алесандро Бастони пропусна най-добрия шанс, след като беше оставен непокрит в наказателното поле и стреля с глава, но Доминик Ливакович спаси.

Тежък инцидент беляза Евро 2024 и мача Шотландия – Унгария (видео)

Малко след почивката Хърватия получи дузпа за игра с ръка на Давиде Фратези. Лука Модрич я изпълни, но Донарума спаси удара му. Секунди по-късно обаче хърватите организираха нова атака, Анте Будимир стреля, Донарума отново се намеси, но при добавката Модрич вкара за 1:0 в 55-ата минута.

С попадението Модрич подобри рекорда за най-възрастен голмайстор в историята на европейски първенства. Той е на 38 години и 289 дни, като подобри досегашното постижение на Ивица Вастич (Австрия), който беше на 38 г. и 257 дни, когато вкара на Полша през 2008 г.

Италианците се хвърлиха в атака, но не успяваха да пробият защитата на Хърватия. Матео Дармиан имаше два шанса, но и в двата случая се забави. В 87-ата минута Федерико Киеза центрира остро, но Джанлука Скамака се размина с топката във вратарското поле. В 98-ата минута Италия стигна до гол. Рикардо Калафиори проби и подаде към Матия Дзакани, който се разписа с фалцов удар.

Видео: Х

Италия елиминира Хърватия с гол в 98-ата минута

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции