<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230642" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Серия от лека...

Болници се обединяват в подкрепа на лекар, осъден за убийство

25 Юни 2024
0 604

Болници се обединяват в подкрепа на лекар, осъден за убийство, предаде NOVA. Става дума за убийството на Николай Радев-Отвертката през март 2014 година.

За престъплението бяха осъдени анестезиологът д-р Николай Карастоянов, заедно с брат му Иван и баща им – стоматологът д-р Владимир Карастоянов.

Николай Радев почина на 11 март 2014 г. след спречкване в заведение в Дупница. Там била 19-годишната Владимира, дъщеря на анестезиолога, както и Радев, който я свалял. Момичето се обадило по телефона да се оплаче на дядо си, който заедно с баща ѝ и чичо ѝ пристигнали в заведението. Тримата се сбили с Радев и той бил намушкан с нож. “Отвертката” издъхнал малко по-късно в болница.

Болници се обединяват в подкрепа на лекар, осъден за убийство
Осъденият Николай Карастоянов и дъщеря му

Българският хелзинкски комитет с позиция за поредното убийство в условията на домашно насилие

На първа инстанция бащата и двамата му синове получиха общо 37 г. затвор. След това присъдите им бяха намалени и определени като условни. ВКС два пъти връща делото и при последното му гледане, съдът излезе с окончателно решение. Братята получиха по 4 и 3 г. лишаване от свобода, а баща им е с условна присъда от 3 г. с 5-годишен изпитателен срок. Тримата трябваше да платят и обезщетение на родителите на убития по 120 хил. лв. и 50 хил. лв. на жена му.

Болници се обединяват в подкрепа на лекар, осъден за убийство
Убитият Николай Радев-Отвертката

Сега в общинската болница в Дупница и в тази в Гоце Делчев започва подписка в подкрепа на осъдения на 3 години за убийство д-р Николай Карастоянов. Искането е той да е на разположение и да работи по специалността си.

От болницата в Дупница са готови да сключат договор със затвора в Бобов дол. Така той ще бъде на разположение при необходимост – на дежурства, защото липсват такива специалисти. 

Коментарът на “Господарите”

Е, няма такава държава! Убиваш човек, делото продължава с години, най-накрая те вкарат в затвора, ама то само за 3 години и в крайна сметка болници те защитават и даже ще ти уредят работа, от която да изкарваш пари! Честито, българи! Престъпниците са на почит в нашата страна! Защо ни е да сме почтени хора, като можем да живеем много по-добре, ако започнем да убиваме наред?! Потресени сме за пореден път…

Болници се обединяват в подкрепа на лекар, осъден за убийство

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции