<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230658" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След спречкв...

Съдът иска разпит на 111 свидетели по делото за убитите полицаи от бус с мигранти (видео)

25 Юни 2024
0 126

Съдът иска разпит на 111 свидетели по делото за убитите полицаи от бус с мигранти. Това стана ясно от днешното заседание, предаде NOVA. Към наказателна отговорност за трагичния случай в Бургас бяха привлечени трима сирийци – Омар, Абдулах и Ахмад.

Пред съда застанаха собствениците на фирмата, продала автобуса на сирийския гражданин Омар Аднан. По думите им той купил машината вечерта преди инцидента, за 6 000 евро. Обяснил им, че му е нужна, за да я разпродаде на части.

15-годишен е сред задържаните за катастрофата с мигранти в Бургас (видео)

Съдът иска разпит на 111 свидетели по делото за убитите полицаи от бус с мигранти (видео)
Снимка: Кореспондент на БТА в Бургас Христо Стефанов (ЕД)

„Той го взима за, за рязане на части. Това ми каза. Плати 6 000 евро. Купувал е 2-3 пъти, но не автобуси, а камиони”, заяви Иван Попов, собственик на автокъщата.

Служебният защитник на обвиняемия поиска по време на съдебния процес по същество да бъдат разпитани всичките 111 свидетели в съдебна зала.

4 години затвор и глоба струват животите на двамата полицаи, убити от сирийски трафиканти

За пръв днес пред журналисти проговори и майката на единия от убитите полицаи – Йордан Илиев. Тя каза, че не е съгласна с тезата на защитата, че е било непредумишлено убийство и Омар Аднан се е опитал да избегне катастрофата.

„Видимо е, всички доказателства, които се дават, сочат, че той умишлено ги цели и ги убива”, каза Ани Илиева. Тя заяви, че вярва в правосъдието и се надява, че истината ще излезе наяве.

Двама полицаи загинаха при гонка с автобус, превозващ мигранти в Бургас (видео)

Чак две години след смъртта на двамата полицаи от Бургас, които бяха пометени от автобус с мигранти, делото тръгва по същество. Тежкият инцидент се случи през лятото на 2022 г. Тогава двамата униформени опитаха да препречат пътя на преследвания от патрулки автобус, което сложи край на жизнения им път.

Коментарът на “Господарите”

Не всички полицаи са “свине” и не всички са “корумпирани продажници”. Тези двама служители на реда загубиха своя живот не само изпълнявайки служебния си дълг, но и бидейки участници във вечната война по пътищата. Война, която е взела, взима и ще продължава да взима жертви, ако няма коренна промяна в съдебната система и адекватни наказания. 4 години лишаване от свобода не са достатъчни, за да се изплати човешкият живот, който е БЕЗЦЕНЕН! Настояваме за ефективна присъда!

Издигнаха паметна плоча на полицаите, загинали при гонка с мигранти в Бургас

Съдът иска разпит на 111 свидетели по делото за убитите полицаи от бус с мигранти

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции