<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230664" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арести в Герм...

Задържаха двама съпрузи, отвлекли жена в Смолянско

25 Юни 2024
0 170

Разследват отвличане на жена в Смолянско, обяви окръжният прокурор Недко Симов, по информация на БТА. Магистратът посочи, че жената вече е на свобода. Предстои да бъде освидетелствана. 

Окръжна прокуратура е дала указания да се извършват всички неотложни действия по разследването, за да се запазят следите“, добави още Симов.

По случая са задържани 46-годишен мъж и 37-годишната му съпруга. Срещу тях е образувано бързо производство, съобщава говорителят на Апелативна прокуратура – Пловдив Боряна Димитрова

Сигнал за инцидента е подаден тази сутрин от мъж, който станал свидетел на отвличането на жената на улицата в квартал „Устово”.

Незабавно са започнали оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОД на МВР-Смолян и е била уведомена Окръжна прокуратура-Смолян.

Задържаха двама съпрузи, отвлекли жена в Смолянско
Източник: istockphoto

Жена, малтретирана от Орлин Гигов, опитала да предпази убитата от него украинка (видео)

От прокуратурата посочват, че до момента е установено, че пострадалата е на 45 години. Тя е излязла от дома си и се е движила по улицата. Пътят ѝ бил препречен от въпросните лица. Двамата издърпали пострадалата жена, ударили я няколко пъти по тялото, след което насила я вкарали в лек автомобил. Колата потеглила в посока с. Бостина, обл. Смолян. Малко по-късно автомобилът се върнал на мястото, откъдето е тръгнал, и пострадалата е била оставена отново на улицата, където е получила помощ от полицията.

А. Б. и Д. Б., които са от Карнобат, са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР.

В момента се извършват действия по разследването. Разпитват се свидетели пред съдия в Окръжния съд в Смолян. Предстои да бъдат назначени експертизи. След разпитите на установени свидетели-очевидци ще бъдат преценени последващите действия по разследването, респективно привличане на А.Б. и Д.Б. към наказателна отговорност за отвличане с цел противозаконно лишаване от свобода, като деянието е извършено от две лица – престъпление по чл. 142 ал. ал.2 т. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, посочи Боряна Димитрова.   

Задържаха двама съпрузи, отвлекли жена в Смолянско

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции