<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230793" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изненадите в ...

Никола Минчев и Христо Петров като евродепутати, ето от коя партия

26 Юни 2024
0 323

Никола Минчев и Христо Петров като евродепутати, ето от коя партия – “Обнови Европа” (RENEW). Така застават в едно либерално семейство с Марк Рюте (премиер на Нидерландия, а от 1 октомври – генерален секретар на НАТО – б.р.), Еманюел Макрон (президент на Франция) и Кая Калас (премиер на Естония).

Ето кои са новите български евродепутати

“Ние с Христо Петров ставаме част от това уважавано европейско семейство”, заяви Никола Минчев, като допълни, че двамата са дали подкрепата си за избора на председателя на парламентарната група – Валери Айер.

Членството на евродепутатите на ПП в “Обнови Европа” е независимо от АЛДЕ – Алиансът на либералите и демократите за Европа е партията, а “Обнови Европа” е парламентарната група в ЕП, която включва АЛДЕ.

Никола Минчев и Христо Петров като евродепутати, ето от коя партия
снимка: iStock

Никола Минчев и Христо Петров стават членове на “Обнови Европа” като самостоятелни депутати, по същия начин в политическото семейство членуват и депутатите на френския президент Еманюел Макрон.

От ПП съобщават още, че партията ще има собствена делегация в “Обнови Европа”.

Никола Минчев и Христо Петров като евродепутати, ето от коя партия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции