<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230974" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тъщата на Пей...

Арестуваха продуцента Нико Тупарев

27 Юни 2024
0 1206

Арестуваха продуцента Нико Тупарев. Той е бил задържан от полицията заради финансови престъпления, съобщи 24 часа.

Известният тв продуцент засега ще бъде задържан за 24 часа. Очаква се след това да му повдигнат обвинения.

Към момента подробности за финансовите престъпления, заради които е задържан, не се съобщават.

Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Снимка: iStock

Знае се обаче, че на 9 май в Комисията за защита на конкуренцията е постъпила жалба от “Еко брикет”. В нея се твърди, че Тупарев и още двама души извършват нелоялна конкуренция и крадат клиенти на “Олд скул”. В сигнала пише, че тримата го правели като физически лица и през фирмите “Ту Бай Ту” и “Еф Хикс Камера”.

Документите в Комисията за защита на конкуренцията посочват, че през 2017 г. по настояване на Тупарев в “Олд скул” като съдружници влизат Мая Тодорова и Радослав Тушев. Те изпълняват повечето от проектите на дружеството и имат значителен опит като продуценти. След това обаче започват проблемите.

От “Еко брикет” твърдят, че Тупарев, Тушев и Тодорова са запознати изцяло с продуцентската дейност на “Олд скул”, с лицата за контакт, с воденето на преговори по договори с трите национални телевизии – БНТ, bTV и NOVA, за произвеждане на продукции, с търговските и други условия.

Тримата използвали обаче контактите, знанията и уменията, натрупани в “Олд скул”, за да учредяват конкурентни дружества и да сключват идентични договори за продукции с лица, които преди това са наемани от компанията.

Засега не е ясно това ли е поводът за ареста на Тупарев.

Арестуваха продуцента Нико Тупарев

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции