<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=230983" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стоянов обяв...

МВР обяви кога е последното официално преминаване на Брендо през границата ни (видео)

27 Юни 2024
0 97

МВР обяви кога е последното официално преминаване на Брендо през границата ни. На 13 юли 2013 година е последното официално отразено преминаване на Евелин Банев-Брендо през граничните контролно-пропускателни пунктове на България. Това коментира на брифинг вътрешният министър Калин Стоянов. Тогава Брендо е конвоиран от Италия във връзка с участие в наказателно производство. След тази дата не са налични данни за пътуванията му.

Евелин Банев-Брендо се предаде в полицията (видео)

Във връзка с документите за самоличност на Банев, Стоянов обясни, че Брендо се е явил в СДВР на 27 октомври 2016 г., където подал заявление за издаване на лична карта. На следващия ден той се е явил в „Пътна полиция” към СДВР. Подал заявления за издаване на свидетелство за управление на МПС. Тогава на Банев са издадени лична карта и шофьорска книжка със срок на валидност до 2026 г.

Брендо бе обявен за международно издирване през 2018 година след постановена присъда за пране на пари.

Въпреки, че след това няма данни Банев да е преминавал границата на страната ни, на 7 септември 2021 година е постъпила спешна телеграма от Интерпол – Украйна за задържането на Банев. Това е станало на територия на Киевския регион. През октомври 2021 г. от Интерпол Украйна съобщават, че по решение на Апелативния съд в Киев Брендо е освободен. Причината – установено е, че има украинско гражданство.

В началото на 2023 г. е извършена проверка по повод използвано пълномощно, съгласно което Евелин Банев-Брендо упълномощава адвокат от Софийска адвокатска колегия да го представлява. Пълномощното с дата 18.05.2022 г. е удостоверено с подписа на кметския наместник на село Тлачене, област Враца. В проведената беседа с него той твърди, че Банев е присъствал при заверката, като не е разговарял с него. В хода на проверката не са събрани категорични данни, които да сочат, че издирваното лице е посетило селото по повод проверката“, посочи Стоянов.

МВР обяви кога е последното официално преминаване на Брендо през границата ни (видео)
Снимка: Владимир Шоков

На 24 юни той се предаде в затвора в София. След това бе транспортиран до Съдебната палата, където са извършени процедури по установяване и привеждането му в затвора за изтърпяване на шестгодишна присъда. Ден, след като се предаде на властите, той поиска от съда в България да търпи у нас постановените спрямо него присъди от Италия и Румъния.

Уникално МВР! Целият свят търси Брендо, а той се предава доброволно… в България. Как и кога се е озовал в страната, МВР не дава отговор!

МВР обяви кога е последното официално преминаване на Брендо през границата ни (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции