<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=231005" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тъщата на Пей...

Смъртно наказание за американец, изнасилил и убил 7-годишно момиче

27 Юни 2024
0 162

Смъртно наказание за американец, изнасилил и убил 7-годишно момиче. Осъденият е бил екзекутиран чрез смъртоносна инжекция, съобщиха властите в Оклахома. 66-годишният Ричард Роджем е вторият екзекутиран тази година в американския щат, пише NOVA.

Роджем е осъден на смърт, след като е признат за виновен за убийството през юли 1984 г. на седемгодишната Лейла Къмингс. Тя е дъщеря на бившата съпруга на Роджем.

Къмингс е била отвлечена късно през нощта между 6 и 7 юли, докато майка ѝ е била на работа, а тялото ѝ е намерено на следващата сутрин в полето. Съдебният лекар свидетелства, че по тялото на детето е имало следи от изнасилване. Лейла е починала от множество прободни рани в областта на шията, сочат съдебните документи.

На 7 юли разследващите са открили чаша за бира с пръстов отпечатък на Роджем пред дома на Къмингс. При претърсването на къщата му е намерен използван презерватив със същата опаковка като този, намерен в полето до тялото на момичето.

Тогава 26-годишният Роджем вече е излежавал присъда в затвора за множество сексуални престъпления. В допълнение към смъртната присъда за убийство Роджем е осъден и на 1000 години затвор за отвличане и изнасилване.

Смъртно наказание за американец, изнасилил и убил 7-годишно момиче
Снимка: iStock

През целия процес на обжалване, продължил десетилетия, той е поддържал невинността си.

Екзекуцията на Роджем, която е деветата за тази година в САЩ, е била извършена ден след като друг осъден изнасилвач и убиец е бил убит чрез смъртоносна инжекция в Тексас.

През 2023 г. в Съединените щати са извършени 24 екзекуции, всички чрез смъртоносна инжекция. Смъртното наказание е отменено в 23 от 50-те американски щата. Шест други щата – Аризона, Калифорния, Охайо, Орегон, Пенсилвания и Тенеси – спазват мораториум върху екзекуциите.

Оклахома възобнови изпълнението на смъртни присъди през 2021 г. след шестгодишен мораториум, дължащ се на провалени екзекуции през 2014 и 2015 г.

“Тя е чисто зло”: Осъдиха медицинска сестра на 760 г. затвор (видео)

Смъртно наказание за американец, изнасилил и убил 7-годишно момиче

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции