<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=231008" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пуснаха трей...

Обявиха кой ще работи по сериала за Хари Потър

27 Юни 2024
0 89

Обявиха кой ще работи по сериала за Хари Потър. Това са създателите на хитовата телевизионна драма “Наследници”. Новината беше съобщена от HBO, която ще продуцира проекта, пише Булевард България.

Ветераните Франческа Гардинър и Марк Майлод се завръщат на работа в HBO съответно като сценарист и режисьор на няколко епизода. Гардинър е известна и с работата си по фентъзи сериала “Тъмните му материи”, докато Майлод режисира епизоди на “Игра на тронове” и предстоящия втори сезон на “Последните оцелели”.

Още миналата година беше официално обявено, че историята на Хари Потър ще бъде направена в сериал за стрийминг гиганта Max. Той ще бъде адаптация на поредицата от бестселъри, която се състои от седем книги, публикувани между 1997 и 2007 г.

Обявиха кой ще работи по сериала за Хари Потър

Проектът все още няма име, но HBO го описва като “подходяща адаптация на популярната поредица от книги на Дж. К. Роулинг“.

HBO готви сериал за “Хари Потър”

Британската писателка Роулинг написа в профила си в X, че възлага големи надежди на сериала. Тя вече е “прочела пилотния сценарий на Франческа и е чула визията на Марк” и е сигурна, “че телевизионният сериал ще оправдае повече от очакванията”.

Предстоящият сериал “ще включва нов актьорски състав, който ще води ново поколение фенове, изпълнен с фантастични детайли, обичани герои и драматични места” от света на Хари Потър. Все още няма информация за евентуалната му премиера.

Началото на снимките е планирано за 2026 г. Седемте книги за Хари Потър са продадени в повече от 600 милиона копия по целия свят. Те бяха адаптирани във филмови блокбъстъри, които генерираха 7,7 млрд. долара по света между 2001 и 2011 г.

HBO готви сериал за “Хари Потър”

Обявиха кой ще работи по сериала за Хари Потър

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции