<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=231117" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Смъртно нака...

Северна Корея обяви война на булчинските рокли и на нещо, което дори Ким Чен Ун носи

28 Юни 2024
0 254

Северна Корея обяви война на булчинските рокли и на нещо, което дори Ким Чен Ун носи. В опит да противодейства на влиянието на Юга страната въвежда ограничения срещу всичко – от сватбени рокли до жаргон. Това разкрива нов доклад, предаде BBC. Докладът е публикуван от Министерството на обединението на Южна Корея. Той се основава на свидетелствата на стотици дезертьори. В него е описан случая на 22-годишен младеж, който е бил екзекутиран, след като е признал, че е слушал южнокорейска музика и е разпространявал филми.

Северна Корея определи миналогодишния доклад като “клевета и измислица”, но все още не е отговорила на новия документ, станал отново публично достояние.

Според събраните данни претърсванията на домове са се увеличили от 2021 г. насам, като служители търсят признаци на външно влияние, съобщава агенция Yonhap. Твърди се, че признаците включват носене на бяла сватбена рокля или младоженецът да вдигне булката на гърба си.

Северна Корея обяви война на булчинските рокли и на нещо, което дори Ким Чен Ун носи

Телефоните се проверяват за жаргон от Южна Корея в съобщения и контакти.

Слънчевите очила също са смятани за контрареволюционни, се казва в доклада, въпреки че севернокорейският лидер Ким Чен Ун се е показвал с такива. Баща му пък определяше дори дънките за контрареволюционни.

Какво точно е наказанието за тези нарушения, не е ясно. Репресиите срещу създадената от Южна Корея култура обаче изглеждат по-тежки.

Закон от 2020 г. направи гледането или разпространението на южнокорейски развлечения наказуеми със смърт.

Тазгодишният доклад включва разказ за публична екзекуция, която по-рано беше разкрита от BBC, при която 22-годишен фермер е бил убит за слушане на 70 песни, гледане на три филма и разпространението им. Смята се, че това е единственият разказ за екзекуция, извършена съгласно „закона за отхвърляне на реакционната идеология и култура“, появил се досега. Видео от по-рано тази година показва двама тийнейджъри, осъдени на тежък труд за подобно престъпление.

Докладът на Южна Корея беше публикуван в момент на нарастващо напрежение между съседните страни. Северът е изпратил над 2000 балона, пълни с боклук, през границата от миналия месец.

Северна Корея нападна Южна с… боклук (видео и снимки)

Среща между Ким Чен Ун и руския президент Владимир Путин миналата седмица допълнително обтегна отношенията.

Северна Корея посрещна Путин с мащабно тържество (видео)

Това е вторият публикуван доклад, въпреки че се съставя ежегодно от 2018 г. Преди това те не са били публикувани, за да се избегне провокирането на Северна Корея.

Северна Корея обяви война на булчинските рокли и на нещо, което дори Ким Чен Ун носи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции