<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=231236" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стоянов обяв...

Опасно кръстовище в центъра на София предизвиква често инциденти, но мерки – няма (видео)

01 Юли 2024
0 170

Опасно кръстовище в центъра на София предизвиква често инциденти, но мерки – няма. Жителите алармират, че на пресечката между улица „Хан Крум” и бул. „Васил Левски” редовно стават катастрофи, а жалбите и сигналите им остават без резултат. 

Един от живущите в квартала Жоро Стоянов споделя пред bTV, че на въпросното кръстовище почти всяка седмица има инциденти.

„Причината е висока скорост и неправилно престрояване от средна или дясна лента в посока на ляво за завой към „Хан Крум“, невнимание на шофьорите. Скоростта е важна”, обърна внимание той.

Опасно кръстовище в центъра на София предизвиква често инциденти, но мерки &#8211; няма (видео)
Снимка: bTV

Ключово кръстовище в София остана без светофар в час пик (видео)

Според него трябва да се направи пешеходна пътека преди кръстовището. “Мисля, че това би убило скоростта и би акцентирало на вниманието на шофьорите, когато правят завой на ляво“, смята Стоянов.

„Последният път имаше пострадал моторист, който имаше счупвания. Почти ежедневие стана, станахме някакво специално кръстовище“, коментира още мъжът.

Жителите на квартала споделят, че за опасното кръстовище са подавани многократно сигнали, но това не е променило нищо. Нито Столична община, нито СДВР са предприели мерки.

Кметът на район Средец Трайчо Трайков също е запознат с проблема. „Формулирал съм в две или три писма различни варианти за решение. Задължително трябва да има камера за скоростта и то не от декоративните, които само показват с колко се движите, а такава, която санкционира”, категоричен е той.

Опасно кръстовище в центъра на София предизвиква често инциденти, но мерки &#8211; няма (видео)
Снимка: bTV

Отново опасно шофиране, този път с 300 км/час (видео)

“Особено през нощта е много лошо положението. Камерата трябва да бъде в съчетание с някакъв друг вид физическа инфраструктурна част – неравност или грапава боя в ярки цветове с указване за престрояване, дори може би физическо отделяне на част от лявата лента“, допълни районният кмет.

Трайков заяви, че досега не са взимани мерки, тъй като между МВР и Столична община има законови нормативни проблеми относно това кой може да постави камера. От СДВР казват за медията, че от началото на годината е имало четири произшествия, като последното от тях е тежко. В момента се извършва анализ на пътната обстановка.

Коментарът на “Господарите”

Редовните оправдания на столичната управа – “Има разногласия относно това кой има правомощия”. Подобен проблем с опасно кръстовище не търпи отлагане, тъй като всяка минута неглижиране на проблема може да коства човешки живот! Поставянето на камера, пешеходна пътека или легнал полицай е най-малкото, което може да се направи! Жителите на квартала трябва да се чувстват спокойни и предпазени, а не да живеят в постоянен страх дали ще ги блъснат пред дома им!

Затварят опасен участък от Околовръстното шосе (видео)

Шофьори масово катастрофират на участък в “Люлин”

Затварят участък от “Цариградско шосе” за над 2 години (видео)

Опасно кръстовище в центъра на София предизвиква често инциденти, но мерки – няма

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции