<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=231548" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Главчев е гот...

Главчев похвали служебния кабинет за добре свършената работа (видео)

03 Юли 2024
0 41

Главчев похвали служебния кабинет за добре свършената работа. Служебният премиер откри заседанието на Министерски съвет с лека нотка на сбогуване.

“Не искам да звуча бенефисно, защото още нищо не се знае, но искам да отчета, че за това, за което бяхме създадени като служебен кабинет, съгласно конституционните разпоредби, си свършихме работата”, заяви Димитър Главчев.

Служебният министър-председател допълни, че не е привърженик на това да хвали себе си и колегите си. Както и да поздравява някого за добре свършена работа. “Макар че вече стандартите са такива, че ако някой си свърши работата, трябва да бъде поздравяван, аз не го възприемам така”, каза Главчев. Той добави, че кабинетът няма от какво да се срамува.

Главчев похвали служебния кабинет за добре свършената работа (видео)
Снимка: Христо Касабов/БТА (ПБ)

Главчев отново сложи акцент върху успехите в здравеопазването. “Ние така раздвижихме казуса с Националната детска болница, че вече е съкратен периодът наполовина. Освен това отпуснахме средства за медицински хеликоптер – 1 млн, за да бъде дооборудван”, припомни той.

Въпреки че по-рано заяви, че няма пророчески способности, той коментира и състава на проектокабинета “Желязков”. “Не се знае всъщност какво ще решат народните представители – седем от нас получиха признание да бъдат в следващо правителство, ако има. Аз лично бих взел всичките. Но първият мандат е политически и това е единствената причина това да не се случи”, посочи той.

Главчев е готов за всякакъв изход от днешното гласуване на кабинета на ГЕРБ-СДС (видео)

Димитър Главчев заяви днес, че е готов за всякакъв изход от гласуването на проектокабинета “Желязков”, но няма очаквания. “Не разполагам с гадателски способности, за да знам дали ще бъде приет съставът, заяви той.

Видео: NOVA

Вчера 49-ото Народно събрание, начело с Димитър Главчев, публикува отчета за свършената работа. Какво успя и какво не успя да направи служебния кабинет, вижте:

Ето какво свърши 49-ото Народно събрание

Главчев похвали служебния кабинет за добре свършената работа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции