<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=231649" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето кои депут...

Война в ДПС! Борисов оцеля… засега (видео)

03 Юли 2024
0 1736

В незавидна ситуация се оказа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов – хем да е длъжен да предложи правителство, хем да се моли правителството да не мине. Ако проектокабинетът „Желязков“ беше приет, зависимостта на ГЕРБ от ДПС и лично на Борисов от Пеевски щеше да стане удушаваща.

В ДПС пък най-накрая избухна отдавна назряващата война между почетния председател Ахмед Доган и оперативния съпредседател Делян Пеевски, който се опитва да превземе цялата власт в партията чрез чистки и натиск.

Ахмед Доган демонстрира все още могъщото си присъствие като изпрати Рамадан Аталай в сутрешния блок на bTV, само часове преди гласуването на предложеното от ГЕРБ правителство „Желязков“, и през него отправи императивно послание към депутатите на Движението да НЕ гласуват за правителството.

В крайна сметка съпредседателят Чакъров и още 13 депутата се оказаха лоялни на Доган и осуетиха плана на Пеевски да управлява еднолично както партията, така и държавата. Засега.

Борисов пък се измъкна за пореден път, и си тръгна от залата– досега не сме имали такъв случай – видимо доволен, че собственото му правителство не събра достатъчно подкрепа. Засега.

Дали това е гърчещият се край на прехода, на управленските модели с мъжки имена или е още от същото – предстои да разберем. 3-ти юли 2024 г. обаче беше един интересен и паметен ден.

Война в ДПС! Борисов оцеля… засега (видео)

ГЕРБ проси подкрепа от ППДБ (видео)

Война в ДПС! Борисов оцеля… засега (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции