<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=231658" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето колко про...

Русия се закани на Финландия

04 Юли 2024
0 998

Русия се закани на Финландия. Причината е, че финландците предоставиха достъп на САЩ до своите военни бази. Това ядоса хората на Путин, които отново размахват пръст на страна от НАТО.

Брутната минимална заплата в Румъния вече е 50% повече от тази в България

“Мога само да потвърдя, че Русия няма да остави без отговор военното натрупване на НАТО по нашата граница, което застрашава сигурността на Руската федерация”, каза заместник-говорителят на руското външно министерство Андрей Настасин.

Русия се закани на Финландия

“Ще предприемем и необходимите мерки, включително от военно-техническо естество, за да противодействаме на агресивните решения на Финландия, както и на нейните съюзници в НАТО”, добави той.

Контекстът на това крайно изказване е, че в понеделник парламентът във Финландия одобри споразумение за сътрудничество. То е в областта на отбраната със Съединените щати. Всъщност то беше подписано още през декември 2023 г.

Споразумението отваря 15 финландски военни съоръжения за потенциална употреба от Съединените щати. Финландия стана член на НАТО през 2023 г.

Отказ

Междувременно стана ясно, че руснаците са отхвърлили предложението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да посредничи за прекратяване на войната в Украйна. Самият Путин пък се срещна с държавния глава на Китай Си Дзинпин. Двамата постигнаха съгласие, че преговори без участието на Русия са невъзможни и безсмислени.

Русия се закани на Финландия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции