<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=231793" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Деца, оставен...

Децата, пострадали при пожар в Монтана, са били спасени от съседи (видео)

05 Юли 2024
0 135

Две деца на 2 и 5 години едва не изгоряха живи в апартамент в Монтана. Те са били сами в жилището, като съседи са успели да ги измъкнат от пожара. Към момента са настанени в болница, без опасност за живота, предава NOVA.

Реална опасност за децата е имало. Благодарение на хората, които са се намирали на долния етаж и са ги евакуирали децата са спасени. Те са реагирали адекватно и бързо. До пристигането на пожарната децата са били изведени от горящия апартамент.“, казва Иван Иванов, началник сектор “Пожарогасителна и спасителна дейност”-Монтана.

Децата, пострадали при пожар в Монтана, са били спасени от съседи (видео)
Стоп кадър: NOVA

По думите му причините за инцидента все още се изясняват.

Вчера говорих с 23-годишната майка, тя беше в шок. Каза, че е била за кратко пред блока и всичко е станало много бързо. От болницата заявиха, че децата дишат добре, като състоянието им продължава да се следи от медиците. Майката има четири деца, две от тях са били на ясла по време на пожара. С бащата са разделени от януари.

Деца, оставени без надзор, пострадаха при пожар в апартамент в Монтана (видео)

След проблем между двамата жената заминала за Кърджали. През май се връща в семейното жилище на майка си. Доставчик на социални услуги оказал подкрепа на семейството. Изпълнявала е препоръките, дадено е било указание да подобри хигиената в жилището.”, обяснява Светлин Георгиев, началник на отдел „Закрила на детето”.

Радваме се, че децата са без опасност за живота, благодарение на адекватните и навременни действия на съседите. Само за няколко минути невнимание този инцидент е можело да се превърне в немислима трагедия за младата майка. Затова ви призоваваме никога да не оставяте децата си без надзор!

Децата, пострадали при пожар в Монтана, са били спасени от съседи (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции