<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=231808" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Очакван край:...

Нов епизод от сериала “Величие”: Пари в кашони, измами и търговия с влияние (видео)

05 Юли 2024
0 28696

Нов епизод от сериала “Величие”. Лидерът на партията Николай Марков отправи нови обвинения за нерегламентирана дейност към Ивелин Михайлов.

По-рано днес, на заседание на народното събрание стана ясно, че парламентарната група на “Величие” преустановява своята дейност. Заявление за напускане са подали 6 от общо 13 народни представители.

Очакван край: Парламентарната група на “Величие” се разпадна (видео)

В интервю за bTV председателят на парламентарната група на политическата сила Николай Марков заяви, че по време на партийни срещи са събирани пари в кашони. Той добави, че Михайлов е извършил документна измама и освен това задържал под ключ за над 4 часа депутати от “Величие”.

В същото време в ефира на NOVA, зам.-председателят на Народното събрание Виктория Василева отговори на искането на ръководството на партията тя и Марков да напуснат депутатските си места.

Тя каза, че това към момента няма как да стане. “На ултиматуми не отговарям, особено на хора, които нарушават закона“, каза Василева, уточнявайки, че говори за Ивелин Михайлов.

Основните обвинения отправи Марков. Първо той обвини Михайлов в документална измама, че не е придвижил в съда протокола, с който да бъде вписан като лидер на партията.

Нов епизод от сериала &#8220;Величие&#8221;: Пари в кашони, измами и търговия с влияние (видео)
Стоп кадър: bTV

Задължение на тези, които проведоха конференцията, е да внесат документите в съда. Оказа се, че това е поредната измама и те не са ги внесли. Това е документална измама. Аз и без тази партия мога. Г-жа Пекова е в тежка финансова зависимост от Михайлов. Те двамата постъпиха некоректно.“, заяви Николай Марков.

В сайта на партия „Величие“ в момента като председател е посочена Албена Пекова. По думите му тя е инвестирала в “Исторически парк”, който е на Ивелин Михайлов, и сега звъняла да пита кога партията ще взима субсидия.

Марков допълни, че има извършено и друго престъпление – търговия с влияние. Така обобщи случка, при която Михайлов събрал депутати от партията в своята къща, взел им телефоните и над 4 часа ги е държал под ключ. Това станало след общото гласуване с ГЕРБ и ДПС за избора на председател на парламентарната комисия, която трябва да изготви правилника за работа на Народното събрание.

Виктория Василева също потвърди за подобен случай, но с уточнението, че не е била сред задържаните народни представители. Според Марков от този случай започнал разломът между двамата.

Председателят на парламентарната група добави, че друг голям проблем е обвързването на бизнеса на Михайлов с политиката. По думите му на партийни срещи се е извършвала търговия и са събирани пари в кашони от присъстващите с обяснението, че средствата са нужни за дейността на политическата сила.

Поисках пред всички наши депутати неговият бизнес да се отдели от партийната работа. Уж се правят срещи с партийни цели, а се събират пари в кашони. Продават се книги на Ивелин Михайлов за 150 лв. Призовавам всички български граждани да не си дават парите на такива срещи. Това не е “Величие”, а бизнесът на Ивелин Михайлов.“, говори Марков.

Виктория Василева разказва за натиск от вън и от вътре, както и за множество заплахи, които е получила, намеквайки, че са от хора от партията.

Тя уточнява, че знае от къде идват и е уведомила прокуратурата и полицията, които вече ги разследват.

Марков добави, че Михайлов призовавал към убийства и бил готов да събере хора пред парламента, които да го линчуват. Заплахи имало и към друг депутат – Дарин Георгиев. Марков обаче не помнел дали е подал сигнал до властите.

Двама от лидерите на “Величие” се обединиха, че Михайлов неправомерно се опитва да се меси в работата на партията. Те припомниха, че той е редови член и нищо повече.

Не може един човек да е по-голям от идеята, която е спечелила избори“, каза Василева.

Ивелин Михайлов иска Народното събрание да работи с неговия дневен ред. Той, например, иска да отиде в Каспичан, да говори срещу кмета и после парламентарната група да повдигне въпроса от трибуната.”, добави Марков.

Нов епизод от сериала “Величие”: Пари в кашони, измами и търговия с влияние (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции