<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=231901" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В България на...

Охранител е пребил млад мъж с метален бокс в бар на морето

05 Юли 2024
0 440

Охранител е пребил млад мъж с метален бокс в бар на морето. Пострадалият е със счупена челюст на три места вследствие на ударите. Момчето е студент в първи курс. Завършил е гимназия преди година с пълно отличие, пише Булевард България.

Охранителят е служител на частната фирма “Делта гард”.

Побоят се е случил в нощта на 1 юли в “Кайт бар” в Къмпинг “Градина”. Снимки на пострадалия младеж и на предполагаемия извършител бяха разпространени в социалните мрежи от него и от Владимир Чешмеджиев. Самоличността на заподозрения не е официално известна и потвърдена.

Ето какво разказва Чешмеджиев в сигнала си:

До това се стигнало след като друго момче в заведението Кайт бар седнало неволно на част от декора на бара. При сядането съборил парче пица. Секунди след това без никакви обяснения, охранителят от фирмата “Делта гард” го свалил на земята с удар в главата и продължил да го бие.

Тогава студентът първи курс – Влади, мой адаш, се намесил, като отишъл при охраната и единствено попитал защо го бие, опитал се е да го разубеди и се е извинявал от негово име. Като през цялото време е бил с вдигнати ръце, в знак на извинение.

За секунди охранителят се е обърнал и започнал да го удря с бокс в челюстта. Още с първия удар Влади изпада в безсъзнание на земята и едва след като връща съзнание, разбира, че ударите са били с бокс, а челюстта му е счупена“, пише той в профила си във Facebook.

Пострадалият младеж е бил приет по спешност в Окръжна болница в Бургас. След това е насочен към друга клиника в град, а оттам е прехвърлен към “Пирогов”, където е опериран.

От “Кайт бар” потвърждават официално за инцидента в позиция, която публикуваха във Facebook.

Управата на заведението съобщава, че става въпрос за превишени права и безразсъдно поведение на служител от охранителна фирма.

Ние никога не сме толерирали подобно поведение и ежедневно разговаряме с нашите охранители да уважават клиентите ни и да са в тяхна помощ. Уверяваме ви, че въпросният служител ще понесе своята отговорност спрямо законите на България“, се посочва в позицията.

От МВР-Бургас също потвърдиха за случая, вече има образувано досъдебно производство. Разпитани са множество свидетели, разследването продължава.

Извършителят е бил посочен от няколко свидетели. Но “полицията заявила, че няма право без основание да навлиза на територията на заведението и поискала двамата от свидетелите да дадат показания в районното”.

От полицията в Бургас отричат да са отказали да съдействат в нощта на инцидента. Били изпратени два екипа от Жандармерията и от Районното управление на МВР в Созопол. Проблемът с достъпа до заведението е бил предизвикан от струпването на множество автомобили на еднолентовия път към плажа в нощта на Джулай морнинг.

Охранителната фирма “Делта гард” беше в процедура на отнемане на лиценза между 2021 и 2024 г. по искане на МВР. Върховният административен съд реши да ѝ позволи да извършва частната си охранителна дейност.

Нейният съосновател Димитър Спасов – Митко Каратиста се оказа разследван от прокуратурата в Бургас още от 2019 г., поради което той е трябвало да се оттегли от управлението. Пропускът на прокуратурата да му предяви обвинението навреме беше използван като основание за отсъждане в полза на “Делта гард” по жалбата срещу отнемането на лиценза.

Фирмата е известна от разследванията на Антикорупционния фонд срещу Петьо Петров – Еврото за отнемането на асансьорния завод “Изамет” от Илия Златанов и сина му.

“Делта гард” е охранявала и ресторанта “Осемте джуджета” на Петьо Еврото.

Същата фирма беше наета за охрана на последните два конгреса на БФС. Преди няколко седмици следеше за сигурността и на т.нар. Шествие за семейството – алтернативата на “София прайд”.

Охранители бият жена пред дискотека в Слънчев бряг (видео)

Ние от „Господарите“ сме твърдо против насилието във всяка негова форма! Не толерираме подобно поведение и отношение! Очакваме институциите да реагират и случаят да не остане без последици за извършителя на побоя.

Охранител е пребил млад мъж с метален бокс в бар на морето

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции