<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=231915" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фундаменталн...

Ахмед Доган привика депутатите, гласували против кабинета “Желязков”

06 Юли 2024
0 575

Ахмед Доган привика депутатите, гласували против кабинета “Желязков”. Те по негов призив се обявиха срещу проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Пеевски се опитва да успокои страстите: Разумът е с Доган да сме заедно, ДПС няма да се разцепи (видео)

След трусовете в ДПС почетният председател на Движението Ахмед Доган се среща с депутатите. Заради гласуването на 16 от тях, парламентарната група изключи заместник-председателя на Движението Джейхан Ибрямов, а малко преди това и дългогодишния народен представител Рамадан Аталай. Заговори се и за напрежение между почетния председател Ахмед Доган и председателя Делян Пеевски.

Ахмед Доган привика депутатите, гласували против кабинета &#8220;Желязков&#8221;

От “Младежкото ДПС” излязоха с позиция за случващото се. „В последните дни ставаме свидетели на чертаене на разделителни линии, вместо призиви за единство и заедност. Това са тревожни събития за Движението за права и свободи. През всичките тези години се научихме, че всички ние трябва да надмогнем себе си. И да загърбим личното в интерес на общото. Днес общото е заложено на карта. Закърмени и отгледани с каузата на ДПС за нас е тежко да виждаме как ценностите на партията ни са поставени на карта. Няма да се поддадем на опитите за раздор и зрелища. Призоваваме за разум, сплотеност и единство! Подкрепяме единството и заедността на партията и заставаме категорично зад почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган!”, написаха те във Facebook профила си.

Припомняме, че часове преди гласуването депутатът Рамадан Аталай обяви, че почетният лидер на партията Доган е изискал да се гласува против кабинета и е имало разнобой между него и съпредседателя на партията Делян Пеевски. Впоследствие Аталай бе изключен от парламентарната група, а след това същата санкция получи и Джейхан Ибрямов.

Какво се случва в ДПС и има ли вътрешни конфликти – продължаваме да следим темата.

Ахмед Доган привика депутатите, гласували против кабинета “Желязков”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции