<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=231977" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пробив, сет и ...

Григор Димитров прекрати участието си на “Уимбълдън” заради контузия

08 Юли 2024
0 213

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна по изключително неприятен начин от руснака Даниил Медведев в сблъсък от 1/8-финалите на „Уимбълдън“. Българинът получи контузия при 3:2 гейма в негова полза и сервис на Медведев в първия сет, когато се подхлъзна.

След това той поиска медицински таймаут и опита да продължи, но изобщо не можеше да отговори на ударите на руснака. При резултат 5:3 гейма за световния №5 реши да сложи край на участието си.

Григор Димитров прекрати участието си на &#8220;Уимбълдън&#8221; заради контузия
Източник: X / Stroppa_Del

Григор Димитров промени позицията си в топ 10

Мачът продължи едва 35 минути. Това определено е разочароващ край за 33-годишния хасковлия, който имаше надежди да стигне далеч в надпреварата, подобно на 2014, когато игра полуфинал. От своя страна Медведев е на четвъртфинал. Той ще срещне световния номер 1 Яник Синер, който по-рано днес преодоля американеца Бен Шелтън в три части.

Димитров стигна до осминафиналите на „Уимбълдън“ след чиста победа над френския ветеран Гаел Монфис, докато Медведев довърши Ян-Ленард Щруф от Германия в четири сета. Досега българинът и руснакът са се изправяли един срещу друг десет пъти, като предимството в преките двубои е на страната на Медведев – 7:3. Единственият им мач на трева досега обаче бе спечелен от Григор – на турнира в Куинс през 2017-а година.

Григор Димитров прекрати участието си на “Уимбълдън” заради контузия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции