<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=232003" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Домашен арес...

Откриха рекордна сума пари в тайник на автобус на ГКПП „Капитан Андреево“ (видео)

08 Юли 2024
0 424

Митничари откриха рекордна сума пари, скрити в тайник на автобус на ГКПП „Капитан Андреево“, информира bTV.

В последните дни са установени изключително много от тези случаи с недекларирана валута. Последният значим случай е от преди няколко дни. В автобус, в зоната около леглото в специално изграден тайник бяха открити над 514 хиляди евро и 60 хиляди долара. Това е рекорден случай за тази година, открит в автобус. Но и в предишните дни успяхме да установим в рамките на 5 случая валута в левова равностойност над 200 хиляди лева.“, каза Георги Господинов, началник на митнически пункт „Капитан Андреево“.

Той отбеляза и че според промените в законодателството вече нарушителят трябва да докаже, че придобитата сума не е от престъпна дейност.

Откриха рекордна сума пари в тайник на автобус на ГКПП „Капитан Андреево“ (видео)
Стоп кадър: NOVA

Хванаха микробус на “Капитан Андреево” с близо 1 милион недекларирани евро

„В противен случай цялата сума се отнема в полза на държавата. Затова и в първите месеци на годината регистрирахме по-малки като количество суми задържани тук на митническия пункт. В резултат на нашите засилени действия, хората, занимаващи се с тази организирана престъпност, започнаха пак да ги укриват и да използват тайници.“, обясни още Господинов.

Допустимото количество, което можем да носим в себе си, без да декларираме при преминаване през границата, е до 10 хиляди евро. Всичко над тази сума следва да бъде декларирано.

Засилените проверки на „Капитан Андреево“ продължават. Трафикът днес, 8 юли, на пункта е тежък в посока Турция.

Откриха рекордна сума пари в тайник на автобус на ГКПП „Капитан Андреево“ (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции