<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=232025" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Делото "Дебор...

Делото “Цалапица”: Появиха се твърдения, че убитият Митко е употребявал амфетамин, който купувал от Рангел

08 Юли 2024
0 324

Делото “Цалапица”: Появиха се твърдения, че убитият Митко е употребявал амфетамин, който купувал от Рангел. Днес се проведе поредното заседание по делото за убийството на Димитър Малинов.

Софийският районен съд реши близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в помагачество на 32-годишния Рангел Бизюрев и лично укривателство при убийството на 24-годишния младеж, да останат в ареста.

Днес бяха изслушани експертизите на вещите лица.

Делото &#8220;Цалапица&#8221;: Появиха се твърдения, че убитият Митко е употребявал амфетамин, който купувал от Рангел
Снимка: Боян Ботев/БТА (ЛФ)

В тройната съдебна психолого-психиатрична експертиза на близнаците се посочва, че Борислав е интроверт и се затруднява да общува с момичета. Според експертите двамата са опасни за обществото и поведението им е склонно към ескалация. Приета беше и експертиза, според, която по главата и тялото им няма белези и наранявания. 

„Отказа се от живота след смъртта на своя единствен син“: Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Прочетени бяха показанията на бабата и бащата на Рангел Бизюрев и негов приятел. Както и на приятелката на Валентин Динков, които не се явиха в залата за разпит. Бабата обясни, че Рангел е заминал за Германия на 24 юли м.г. и не е казал нищо за убийството.

Георги Велянов твърди, че Димитър Малинов употребявал редовно амфетамин, който купувал от Рангел. Той, от своя страна, също употребявал и продавал амфетамин.

Съдът реши да се изиска информация за записи на разговор между Рангел Бизюрев и близнаците. По рано днес 30-на души от Цалапица – близки, роднини и приятели на семейството на 24-годишния Димитър Малинов се събраха на протест пред Съдебната палата.

На 10 септември ще продължи гледането на делото.

Поредният ужасен случай, който се проточва прекалено дълго! Очакваме вещите лица да открият истината и да има справедливо наказание за всички, замесени в убийството на 24-годишния Димитър.

Делото “Цалапица”: Появиха се твърдения, че убитият Митко е употребявал амфетамин, който купувал от Рангел

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции