<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=232102" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Броят на чино...

“Имаше много окървавени деца на земята”: Българин разказва за удара по болницата в Украйна (видео)

09 Юли 2024
0 249

“Имаше много окървавени деца на земята”: Българин разказва за удара по болницата в Украйна. Петко Петков живее в Киев и е станал свидетел на взривяването на най-голямата детска болница там.

Българинът уточни, че става дума за огромен комплекс, но Русия е поразила само тази негова част – болницата. Има десетки жертви и стотици ранени след масираните руски атаки. Сред жертвите и затрупаните има и деца. През последните часове спасителни екипи се опитват да извадят живи хора изпод рухналата сграда.

&#8220;Имаше много окървавени деца на земята&#8221;: Българин разказва за удара по болницата в Украйна (видео)
Снимка: Скрийншот, видео NOVA

Петков се включил като доброволец да помага след атаката срещу лечебното заведение. Той разказа пред NOVA от първо лице за ужаса на падащите бомби и щастието да откриеш оцелели.

„Имаше много деца по земята. Бяха окървавени. Там имаше стотици жени с деца. Виждаха се и деца с голи глави и с различна апаратура, стоящи отвън”, пресъздаде обстановката Петков.

По негови последни данни в Киев има 36 загинали и над 140 пострадали. А в Киевска област още над 22 жертви и около 80 пострадали. Той подчерта, че тези цифри вече със сигурност да повече, но не можа да уточни с колко.

&#8220;Имаше много окървавени деца на земята&#8221;: Българин разказва за удара по болницата в Украйна (видео)
Снимка: Скрийншот, видео NOVA

Русия бомбардира най-голямата детска болница в Украйна, има загинали

Българинът отрече версията на Москва, в която се обаяснява, че украинско ПВО е паднало върху болницата.

Петков свидетелства, че при тази атака някои руски ракети летели много ниско – на около 50 метра над земята. „Това ги прави трудни за улавяне от ПВО. Ракетата, която удари болницата, е крилата – Х-101. Има неоспорими доказателства и видеа. Видях ѝ опашката”, заяви той.

Тази атака се случи в необичаен час – около 10:30 ч., а обикновено Русия поразява рано сутрин. На въпрос дали е търсен ефект българинът отговори: „Със сигурност е търсен ефектът на масово поразяване, геноцид и опит за убийство на стотици деца”. Петков е категоричен, че ударът идва от Русия.

Русия навлезе в Украйна преди 2 години и половина и досега продължават масираните атаки срещу държавата. Този ход с поразяването на детската болница, който погуби десетки невинни, беше изключително показателен, че Русия не иска мир, както се твърди…

“Имаше много окървавени деца на земята”: Българин разказва за удара по болницата в Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции