<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=232365" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скандал в СОС...

Терзиев: Управлението на общинските дружества касае всеки софиянец (видео)

11 Юли 2024
0 71

Терзиев: Управлението на общинските дружества има отношение към живота на всеки софиянец. Това заяви пред NOVA кметът на София по повод вчерашния скандал в Столичния общински съвет за временните назначения в общинските предприятия.

На вчерашното заседание ресорните комисии по инженерна инфраструктура и икономика в СОС приеха доклада за избор на временни ръководства на шест общински дружества. „Топлофикация”, всичките транспортни оператори (в това число ЦГМ и “Метрополитен” – бел.ред.) и “Софинвест”.

Васил Терзиев нарече този ход “атентат”. На въпрос защо е използвал точно тази дума, той обясни нагледно как би се отразило на София назначението на некомпетентни хора, които уж временно ще заемат позициите.

Скандал в СОС за ръководствата на общинските предприятия

По негови думи обаче целта е била те да останат за постоянно. “Проблемът с временните назначения е, че често стават трайни”, заяви столичният кмет.

Той даде пример с “Метрополитен”. “Не можеш да махнеш по този срамен начин инж. Братоев, който е отговорен за това да имаме метро в София, да се развива града. И който трябва да му направим паметник! Той от десетилетия се занимава с метрото и продължава да работи по новите проекти”, обясни Терзиев.

Терзиев: Управлението на общинските дружества касае всеки софиянец (видео)
Снимка: Скрийншот, видео NOVA

„Когато слагаш в управлението на Метрополитен петима души, чийто допир с метрото е най-много, че са се возили на него … Такива са предложенията. Много от тези хора нямат нужните компетенции. Мисля, че за 3-4 месеца – времето за провеждане на качествени конкурси, тези хора няма да научат коя дирекция къде е”, допълни столичния кмет.

Вчера разбрахме, че причината за временни ръководста е изтекли мандати. Васил Терзиев сподели, че в “Топлофикация” той е изтекъл още през 2021 г. “Къде бяхте 3 години, че сега сте се сетили да внасяте доклади?”, попита реторично той. Като допълни, че неговата група е била внесла много по-подходящ доклад, който не предполага временни назначения.

„Ние се борим за нови конкурси, които веднага да тръгнат, с ясна, отворена процедура, които да докарат най-добрите кандидати”, заяви Терзиев. Той подчерта, че няма значие от коя политическа формация са, стига да са професионалисти и да си разбират от работата.

Васил Терзиев завърши с отговор на въпроса дали ще минат тези промени днес в СОС: „Надявам се, че хората имат съвест, достойнство, ангажимент към софиянци и няма да сътворят такова голямо безобразие”.

Терзиев: Управлението на общинските дружества касае всеки софиянец

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции