<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=232452" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Настояват за ...

Повдигнаха обвинение на полицая, счупил челюстта на 19-годишния студент

11 Юли 2024
0 154

Повдигнаха обвинение на полицая, счупил челюстта на 19-годишния студент по време на парти край Созопол. 21-годишният служител на МВР е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Арестът му е удължен на 72 часа, а прокуратурата е поискала постоянен арест. Очаква се в следващите дни съдът да гледа и мярката му за неотклонение, информира БНТ.

Засега обвинението е за нанесената средна телесна повреда на студента Владимир Радев.

А полицаят може да получи наказание от 2 до 10 г. затвор. Спречкването станало на входа на заведение на плаж “Градина”, след като приятели на пострадалия бутнали парчето пица на обвиняемия.

Момчето, пребито на плаж “Градина”, е разпознало нападателя си в полицията (видео)

Адвокатът на обвиняемия разказва коренно различна версия за конфликта, който възникнал заради парче пица. Твърди, че униформеният е бил предизвикан, а младежите са били пияни. Обясни още, че доброволно е бил охрана на събитието, без да получи заплащане за това и не е бил нает. Органите на реда обаче все още проверяват в качеството на какъв полицаят е носил жилетка на охранителна фирма и е бил на събитието.

Повдигнаха обвинение на полицая, счупил челюстта на 19-годишния студент

Пред разследващите полицаят Христо Петров се възползвал от правото си да не дава обяснения. Затова и все още се уточнява в качеството на какъв е присъствал на партито.

Дали като гражданин, дали като охранител, дали като полицейски служител. Ако той е в качеството си на длъжностно лице, съответно ще му бъде предявено и такова обвинение – квалифициращо“, каза Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратура – Бургас.

Според адвоката на полицая, той е бил провокиран.

Той сяда да вечеря пица. В този момент двама от компанията надрусани и пияни отиват, събарят му пицата и, с извинение пред камерите, се изпикават върху пицата. Той хваща единия, премества го. Те го заобикалят, започват да му крещят, да му викат, да му се карат. Пострадалото момче излиза напред, вдига ръцете да посяга и в този момент той му удря не юмрук, а шамар“, казва Бочко Боев, адвокат на обвиняемия.

Според адвоката полицаят не е имал метален бокс. Тази нощ не е бил и на работа. Жилетката на охранителната фирма му била дадена от неговите познати. Христо Петров е охранителен полицай от октомври, в изпитателен срок, в нощта на инцидента не е бил на смяна. Според адвоката му няма други нарушения, откакто е в системата на МВР.

Разочаровани сме да признаем, че това е поредният случай на полицейско насилие, който бележи българското ни общество.

Смъртта на Пламен Пенев, агресията по време на протеста срещу БФС, както и срещу правителството на ГЕРБ през 2020 година. А сега и счупената челюст на Владимир Радев на плаж “Градина”. Срам! 

Време е полицейският произвол да спре!

“Дойдоха, набиха ни и си тръгнаха”: Говори пострадал от полицейско насилие по време на протеста срещу БФС (РЕПОРТАЖ)

Бити деца и журналисти разказват за полицейската агресия на протеста (видео)

“Дано арестуват истинските вандали, а не деца”: Непълнолетни споделят за полицейско насилие от първо лице (РЕПОРТАЖ)

Как се замита полицейско насилие, а хулиганство срещу полицай се разследва бързо

Възрастен човек станал жертва на полицейско насилие (видео)

Повдигнаха обвинение на полицая, счупил челюстта на 19-годишния студент

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции