<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23250" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Човекът, който може да смени Меркел, е гей и противник на бурките

30 Август 2016
0 7601

"Запознайте се: Йенс Шпан, парламентарист от Щайнфурт и Боркен, заместник-министър на финансите и, както предполагат някои коментатори, бъдещ канцлер", пише "Гардиън".

 

КАРБОВСКИ ЗА МЕРКЕЛ: ГЛУПАВА СКИОРКА

 

В родината си Шпан е наричан "буркафоб", защото той се обявява за забрана на носенето на паранджи (бурка) и никаб. Политикът иска и по-строг контрол върху имигрантите.

 

ЦИПРАС КЪМ МЕРКЕЛ: ДАЙ ОЩЕ ПАРИ, МА!

 

"Гардиън" отбелязва се, че Йенс Шпан не крие своята хомосексуалност и смята, че начинът му на живот не пречи по никакъв начин на политическата му кариера.

 

Според последните изследвания на общественото мнение в Германия само 42% от жителите подкрепят Меркел. Всеки втори германец е против това тя за четвърти път да оглави правителството през 2017 година.

 

Йенс Шпан е депутат от град Щайнфурт в провинция Северен Рейн-Весфалия. В момента е заместник-министър на финансите на Германия.

 

Шпан се обявява за забрана на носенето на бурка и заявява, че Германия е неподходяща страна за тези, които искат да накарат жените си да покриват лицата си. "Ние трябва да дадем ясен сигнал за това кое е приемливо и кое не",  отбелязва той.

 

Той отхвърля идеята, че начинът му на живот е в противоречие с политиката му.

 

"Аз не виждам противоречие. Доминиращата култура и начин на живот в Германия станаха много по-либерални в последните 10 години, независимо дали гледате гейовете и лесбийките или имиграция. Но най-големият ми страх е, че тази нова откритост е под натиск – от една много консервативна форма на исляма и крайната дясна реакция срещу имиграцията – и че ще ни се наложи да се борим с всички сили, за това да я запазим", пояснява политикът.

 

"Всички подценихме силата на това как мобилните телефони и социалните медии могат да променят миграционните потоци… Със сигурност никой в Германия не беше предвидил степента, в която останалите държави бяха готови да помогнат с бежанската криза", коментира Шпан.

 

Според него е "много важно германското правителство да покаже ясно, че си е върнало контрола след септември и октомври миналата година, когато го беше загубило заради прилива на имигранти през гръцко-турската граница".

 

"Много е важно и да посочим, че сме наясно с огромното предизвикателство на интеграцията. Интеграцията не е само въпрос на две седмици езиков курс", допълва Шпан.

 

Източник: Vesti.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции