<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=232502" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пореден депу...

Изританите от Пеевски: Може и да подкрепим кабинет на ПП-ДБ (видео)

12 Юли 2024
4 209

Изританите от Пеевски: Може и да подкрепим кабинет на ПП-ДБ. Тази възможност изрази Джевдет Чакъров, съпредседателят на Движението за права и свободи.

“За разцепление на ДПС не може да се говори, но очакваме да има още изключени. Ние сме “за” дискусия и дебат за страната към евроатлантически хоризонт на страната“, заяви съпредседателят на ДПС на влизане в парламента днес. 

Чакъров благодари на структурите, които са подкрепили “истинското ДПС”.

Пореден депутат напусна групата на ДПС

Изританите от Пеевски: Може и да подкрепим кабинет на ПП-ДБ (видео)
Снимка: кореспондент на БТА в Бургас Галина Тенева (ПБ)

“Бихме проявили разум и готовност за диалог за кабинет с втория мандат. Ще видим каква програма ще предложи ПП-ДБ. Искаме стабилизиране на политическата ситуация, осъзнаваме отговорностите си. Вече се е случвало обединение на политическия спектър и пак може да стане. Ако има добри предложения, може да ги подкрепим”, коментира той. 

ДПС е заплашена от изключване от Алианса на либералите и демократите за Европа

Според него не бива да се стига дотам ДПС да бъде изключено от АЛДЕ. “Нямаме притеснения, вратите са отворени за всички, които споделят принципите на ДПС”, допълни Чакъров.

Депутатът, който пръв съобщи за разрива в Движението за права и свободи, Рамадан Аталай също подкрепи думите на съпредседателя – подкрепа за ПП-ДБ е възможна.

Изританите от Пеевски: Може и да подкрепим кабинет на ПП-ДБ (видео)
Снимка: Минко Чернев/БТА (ЕВ)

“Нека всички бъдат спокойни, не искаме да има напрежение. Доган е създал етническия модел за заедност. Ако ни потърсят за разговори за политики и програмата на ПП-ДБ е добра за развитието на България, може да я подкрепим”, посочи още той.

В отговор на думите на Йордан Цонев, че може да се сформира нова партия от членове на ДПС, независимият депутат заяви, че всеки е свободен да реши дали да остане в партията. “Няма да кажа “Данчо, остани”, допълни той.

Видео: NOVA

Поради драстично намалената си численост ДПС вече не е втора политическа сила и така вторият мандат ще отиде при третите. Заради големите си “амбиции” Пеевски успя да саботира собствената си партия и даде път на ПП-ДБ, които може пък и да успеят да формират правителство. Предстои да видим!

Изританите от Пеевски: Може и да подкрепим кабинет на ПП-ДБ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции