<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=232625" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Треньорът на ...

Защо няма мач за бронзовите медали на Евро 24?

13 Юли 2024
0 1424

Защо няма мач за бронзовите медали на Евро 24? Този въпрос се питат доста фенове. Те очакват двубой между Нидерландия и Франция.

Всъщност това е решение на УЕФА след Евро 1980, когато няма особен интерес към срещата. Но тогава е имало генерално понижената гледаемост на турнира, провел се в Италия, пише sportlive.

Жена на 77 г. спечели турнир по тенис на маса (видео и снимки)

Защо няма мач за бронзовите медали на Евро 24?

Любопитното е, че през 2008-ма УЕФА раздава бронзови медали на отборите, които губят полуфиналите – Турция и Русия. През 2012-та бронзови отличия получават Германия и Португалия, но от 2016-а Европейската централа прекратява това.

В днешно време УЕФА и ФИФА въвеждат всякакви варианти, за да се увеличи бройката на мачовете, които се играят по време на сезона. Дори беше измислен турнир като “Лига на нациите”, който никой не харесва. Защо тогава е толкова трудно да се върне мачът за бронзовите медали? 

Нидерландия и Франция са способни на страхотно зрелище. От двата отбора имаше топ играчи, които не получиха чак толкова игрови минути. Те биха играли освободено, тъй като вече напрежението е преминало с отпадането за първите две места.

Надяваме се на следващотото Европейско първенство по футбол този ощетяващ феновете факт да се промени.

Защо няма мач за бронзовите медали на Евро 24?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции