<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=232680" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ММА звездата ...

Невижданият по мащаб пожар в Свиленградско е предизвикан от земеделец (видео)

14 Юли 2024
0 3427

Невижданият по мащаб пожар в Свиленградско е предизвикан от земеделец. Припомняме, че в Хасково беше обявено вчера частично бедствено положение. Такава стихия никой не помни скоро.

Полицаи изгониха баща и син, отишли да играят баскетбол в училищен двор (видео)

Невижданият по мащаб пожар в Свиленградско е предизвикан от земеделец (видео)

Огънят е тръгнал край село Студена. 60-годишен земеделец е подпалил пожара. Почиствал ореховата си градина с машина. Ралото ѝ се ударило в камък и се получила искра. Мъжът опитал сам да гаси пламъците. Земеделецът е с изгаряния по ръцете, краката и главата. 

Горят 73 000 дка, като 18 хиляди от тях са горски фонд. По-голямата част от него са иглолистна гора, която много трудно ще бъде възстановена.

„Въпреки че бяхме изградили просеки, силният вятър през нощта разпространи огъня в посока селата Щит и Михалич”, посочи директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Александър Джартов.

На място има 50 пожарникари с 15 противопожарни автомобила, 20 горски служители с 5 автомобила. Очакват се и два хеликоптера на ВВС. Три булдозера изграждат просеки. „Ако вятърът продължи да се усилва, не е изключено пожарът да премина и границата с Турция, като ние ще уведомим турските колеги”, допълни Джартов, цитиран от Нова.

Невижданият по мащаб пожар в Свиленградско е предизвикан от земеделец (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции