<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23269" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бойко Борисов ще се кандидатира за президент, но… след 5 години

01 Септември 2016
0 7617

Премиерът Бойко Борисов ще се кандидатира за президент, но не сега, а след 5 години. "Ще се кандидатирам просто заради играта, за да участвам – ей така, на следващите избори. Тогава ще съм на възраст, на която вече ще съм дал каквото трябва", каза Борисов пред bTV. 

 

"Имаме още 2 г., стиснали сме си ръцете за пълен мандат, за да се направят всички реформи, да се намери чувството за справедливост, да се стабилизира държавата", допълни министър-предедателят.

 

 

"Винаги съм работил добре с ген. Радев, на много учения, в кабинта ми се говорили за бъдещето на авиацията, на армията. Там е добър действително, винаги съм го слушал и сега като го гледам как се гърчи, как искат да го правят политик, а той не може… Така ми напомняше Бриго Аспарахув, когато решиха да изкарат генерал срещу генерал – пуснаха Бриго Аспарухов срещу мен за кмет на София, после 4 г. не му се чу думата", коментира още Борисов. 

 

 

В предаването "Тази сутрин" Борисов коментира и критиките към него за срещите му с турския премиер и турския президент Реджеп Ердоган, последвани от среща с Ангела Меркел. 

 

"И аз съм против политиката на Турция, но това ни е съседът. С нашите съседи сме длъжни да пазим най-добри отношения", каза Борисов. Той сподели, че не се припознава в образа на куриер, говорител или пощенски гълъб. "Това може само някой идиот да го каже – нито Джо Байдън е пощенски гълъб, нито е адвокат", заяви премиерът.

 

Той подчерта, че поканите от турска и германска страна са дошли преди месец и половина и не може да се твърди, че е бил "привикан" за която и да е от срещите. По думите му цялата световна дипломация трябва да се ангажира, за да не се стигне до колапс на южната ни съседка с "исторически последици", като даже и в момента всяка нощ по границата има стотици "диверсанти".

 

КОЙ Е ПО-ДОБЪР ОРАКУЛ – БОЙКО БОРИСОВ ИЛИ ПОРЧЕТО АПА?

ИЗСПОРТЕН СВЯТ: БОЙКО БОРИСОВ БИЕ ДУЗПИ С РЪКА В ДЖОБА

 

"Сигурно и 100% от хората са недоволни от Турция, но ако зададем два въпроса на тези хора – искаме ли война с Турция? Имаме вече ограда – ако дойдат стотици хиляди на тази ограда, ще издържи ли? Ще стреляме ли по тези хора? Тогава ще дойдат неправителствени организации и ще трябва да ги пуснем да преминат”, коментира ситуацията премиерът.

 

Снимка: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции